160

Varsın hiç birinin elinden cep telefonu düşmüyor olsun,

Varsın şimdilik kendisini ekranlara kaptırmış olsun,

Varsın saçları omuzlarında olsun veya arkadan örüp bağlamış olsun,

Varsın kulaklarında küpeleri olsun,

Varsın sadece çenelerinin ucunda sakalı olsun,

Varsın birileri onları “Z kuşağı” diye tanımlasın...

Bir tanesinden bile vaz geçmedik, bir tanesinden bile ümidimizi kesmedik, bir tanesinin bile isminin üstünü çizmedik, bir tanesini bile ajandamızdan çıkarıp atmadık.

Birileri onların kendilerinin olduğunu zannederek varsın avunadursunlar, onların üzerinden hesaplar yapsınlar..

Biz onların bir tanesinden bile vaz geçmedik.

Çünkü her şeye rağmen biz onların simalarında imandan ve İslam’dan izler görüyoruz.

Değil mi ki onların arkalarından hidayetleri için dua eden, gözyaşı döken anneleri var babaları var, onlar yoksa dedeleri nineleri var..

O halde onlar bir gün mutlaka asıllarına döneceklerdir. Hatta şimdi bile sağıma soluma döndüğümde aynı safta onlarla namaz kıldığıma şahit oluyorum, namazdan aldığım feyiz ikiye katlanıyor.

Siz görmüyor musunuz sizinle birlikte namaz kılan uzun saçlı, kulakları küpeli, top sakallı gençleri?

Yoksa yanılıyor muyum, örtüsüz oldukları halde alınlarında secde izi, yüzlerinde nur gördüğüm bayanlar var, yanlış mı görüyorum.

Bilmem siz ne dersiniz ama ben örtüsüz kızların camiye doğru gidişini ve o esnada çantalarından bir eşarp çıkarıp başlarını örtüp namaz kıldıklarını gördükçe duygulandığımı belirtmeliyim ve en çok onlar için dua ediyorum.

Müslümanların, gençlerimize ümitle yaklaşmasını tavsiye ediyorum. Lütfen onlara sahip çıkınız, üzerlerine çullanmayın, onlardan her şeyi bir anda beklemeyin. Lütfen onları küfrün kucağına iteklemeyin.

Yüreğinizi ve ufkunuzu geniş tutun, onlar bizim gençlerimiz, kendinizi sevdirmekten başka yapacağınız hiç bir şey yoktur.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *