165

Geçen ay, 81 ilde sosyal konut projesinin detaylarının ağustosta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceği söylenmişti. Önceki akşam kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı konuyla alakalı bir açıklamada bulundu. Bu kısa açıklamaları detaylar olarak kabul edersek, Cumhurbaşkanının işaret ettiği üzere detayların detaylarını gelecek ay öğreneceğiz. Çünkü ayrıntıları gelecek ay açıklayacağını söyledi. Böylece konu birkaç ay konuşacağımızı gündem maddeleri arasına girdi.

Önümüzdeki seçimde Erdoğan’a gidici gözüyle bakan azımsanmayacak bir kesim var. Erdoğan’ı yakından tanıyan,  düşmanlığının içlerini fokur fokur kaynattığı bir kesim ise hiç bu kadar rahat değildir. Onlar hep Erdoğan’ın seçime yaklaşıldıkça şapkadan tavşan çıkaracağı beklentisi içinde oldular.

Erdoğan’ın önceki günkü açıklamalarını dinleyen bu kesimin O’nun ısınma hareketlerine başladığı düşüncesine kapılmışlardır. Nereden bakarsanız bakın bu hamle, yerde sürünen kimsenin kaldırmaya güç yetirmediği düşünülen ekonomi cenazesini parmakları dahi olsa canlandıracak ve Erdoğan’a kazandıracak etkili bir proje olacaktır. Tabi hükümet işin içine hile hurda ile faiz karıştırmaz ve işin yularını TOKİ konut avcılarına ve cambaz emlakçılara kaptırmazsa.

TOKİ konut avcıları ve bu cambazlar her zaman bu gibi projelerde işin bir ucundan tutup kendilerine doğru çekmeyi başarabilmişler, hükümeti ayakta uyutmuşlar, başkalarına TOKİ evlerini aldırmışlar, boşlukları nizami olsa da hukuksuz bir şekilde doldurmuşlardır. Çünkü geçen dönemlerde ev alma imkânı olmayanlara yapılan TOKİ evlerini imkânı olan analarının gözü zenginler almış ve imkânı olmayanlara kiraya vermişlerdi. Aldıkları kirayı da taksitlerine ödemişlerdir. Nasıl çark ama? Yapılacağı söylenen yeni konutlar noktasında hükümetin feleğin bu tekerine çomak sokup sokmayacağı da merak edilenler arasında.

Yapılacak bu TOKİ konutlarından seçim sandığına doğru giden ince bir yolun olması hükümeti daha dikkatli olmaya itecektir diye düşünüyorum. Seçimlerin değişmez kanunu; seçimler yaklaştıkça fakir fukara, garip guraba el üstünde tutulur. Bu tabiat konunu değişmeyecek fakire çok selam verilecektir.

Bu hamlenin Erdoğan’ın bu seçim maçını çeviremeyeceğini düşünenleri derin düşüncelere de daldırmıştır. Kılıçdaroğlu’nun “Ben geldiğimde değil 150 bin, 350 bin konut yaptıracağım” diye bir açıklama yapıp rakibinin hamlesini boşa çıkarmaya çalışması uzak bir ihtimal olmayacaktır.

“Kira öder gibi” açıklaması da akıllarda soru işareti bırakmış, bakan Murat Kurum’un “Asgari ücretli hanelerin erişebileceği fiyatlarda olacak” şeklindeki açıklaması bulanık zihinlerin biraz durulmasına vesile olmuştur.

Yapılacak yeni evlerin hak edenlere verilmesini temenni ediyorum.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *