166

Gerçekten artık sinema izleyicisi “Başkan Tatilde” isminde bir filmi hak ediyor. Ekrem İmamoğlu’nun vukuatlarını biliyorsunuz. Sıralamamıza anlatmamıza gerek yok.

Ama adam seçilmeden önce vaat olarak sadece “Her şey çok güzel olacak” demiyor muydu? Fakat uyanık detaylara girmiyordu. Meğerse her şey kendisi için çok güzel olacaktı. Öyle de oldu. Kendisi İBB başkanı iken İstanbul sel altında iken o ise Fethiye’de piknik yaparsa bu kendisi için çok güzel bir şey değil miydi? Bu söylediklerime teknede arkasına yaslandığı elinde viskisi önündeki tabakta çeşitli meyvelerin olduğu fotoğrafını düşünün. Her şey İmamoğlu için çok güzel değil mi?

Çok iyi hatırlıyorum, Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı iken İstanbul susuzluktan kavrulurken su benzinlikleri oluşturulmuşken yağmur duasına çıkmıştı da İslam düşmanı yerlilerimiz onunla alay etmişti. Yağmur duasının ardından yağmur yağdığında bu yüzsüzler “Allah da ondan yana” demişlerdi. İmamoğlu da muhtemelen içinden “Allah da bana düşmandır. Tatile her çıktığımda Mikail’i devreye sokuyor” diye geçiriyordu.

İstanbullu yerli bir turisti başkan yaptıklarından biraz geç haberdar oldu. Tıkır tıkır işleyen İmamoğlu belediye başkanlığı(!) FOX TV’nin müdahalesiyle gıcırdamaya ve gıcırtıların sesi yurdun dört bir yanına gitmeye başladı.

Anlaşılan o ki meteoroloji “Gelecek hafta kıyametin kopması bekleniyor” derse Ekrem İmamoğlu tatile çıkacak ve bize şu hikâyeyi anlatacak; Kaynana kendisine bir gelin almış. Bir hafta sonra da kaynana taze gelinini karşısına almış ve ona nasihatlerde; gel kızım birbirimizi biraz tanıyalım ki ileride birbirimizi üzmeyelim. Bak kızım! Eğer şu gülü yakama iliştirdiğimi görürsen bil ki çok çok gerginim bana yaklaşma. Eğer gülü omuzuma iliştirdiğimi görürsen bil ki durumum normaldir. Gülü kulağımın arkasına bıraktığımı görürsen bil ki keyfime diyecek yoktur. Şimdi ben de seni biraz tanıyalım. Senin ne özelliklerin hassasiyetlerin var? Gelin şöyle demiş; Valla ana ben kumandamı alır, kanepeme uzanır, dizilerimi izlerim. Sen gülü nerene takarsan tak…

Bize bu hikâyeyi anlatacak olan Ekrem İmamoğlu’na meteoroloji falan gün sel var, fırtına var, kar var, kıyamet var derse Ekrem İmamoğlu’nun cevabı hazırdır. “Vallah ben eşimi alır tatilime çıkarım. Yağmur ve kar nereye yağarsa yağsın”

Gerçekten geçmiş olsun İstanbul. Ne günah işlemiştin de başına bu başkan geldi İstanbul!

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *