160

Bayramın bu şekilde coşkuyla geçeceği bir çoğumuzu yanılttı, birileri bunu hiç beklemiyordu.

Öyle ya, fiyatların yükseldikçe yükseldiği hatta bayramla birlikte tavan yaptığı, özellikle kurbanlık fiyatlarının ikiye katlandığı böyle bir günde.

Hele bir de akaryakıt fiyatlarının yüksekliği, otobüs ve uçak biletlerinin birbiriyle yarıştığı bir dönemde toplumun büyük bir kesiminin evinde oturup kalacağı zannediyordu.

Bütün bu tahminlerin boşa çıktığına, elhamdülillah coşkulu bir Kurban bayramı yaşandığına şahitlik ediyoruz.

Çevremizde şahit olduğumuz kadarıyla önceki yıllara göre kurban kesiminde hiç bir azalma yok. “Fiyatlar yüksek olduğu için bu yıl kurban kesemiyoruz” diyen birine rastlamadık. Olsa olsa ucuz buldukları için “dışarıdaki Müslümanlara gönderdik” diyenlerimiz oluyor.

Ulaşımın pahalı oluşundan dolayı bayram ziyaretlerini iptal eden birilerini de duymadık, tanıdığımız herkesin gurbetteki yakınlarının geldiğini öğrendik.

Müslümanlar iki yıldır hasret kaldıkları Kurban bayramını dikkat çekici bir coşkuyla yaşıyorlar.

Unutmayalım ki Kurban ve Kurban Bayramı vaciplerden bir vacip değil İslam’ın Şiarı olmuş durumdadır, İslam’ın dünyaya görünen yüzlerinden bir yüzüdür.

Yukarıda saydığımız olumsuzluklar Müslümanların Kurban Bayramını ihya etmesine engel olamadığı gibi, birilerinin Kurban düşmanlığı da tam aksi tesir göstermiş, bayramlarını şahlandırmış, bayram sabahı insanımız camilere akın etmiştir.

Demek ki zor günlerin bayramı, önüne engeller çıkarılan bayramlar daha bir coşkuyla, küfür cephesine inatla daha bir heyecanla yaşanmaktadır.

Ve bütün bir yeryüzü buna şahitlik etmektedir.

Mübarek olsun, bereketlerle dop dolu olsun.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *