166

Şüphesiz ki “Irkçılık nedir?” sorusu beraberinde çok ağır bir tartışmayı da getirmektedir. Öyle ki bu konuya eğildiğimizde oy birliğiyle ırkçı olduklarına hükmedebileceğimiz kişilerin bile başkasını ırkçılıkla suçladığını görebilmekteyiz.

Geçen hafta gündemin önemli konularından olan bu hafta da gündemde yerini korumaya devam eden ırkçılık ile ilgili Mehmed Göktaş Hoca bir yazı yazmış ve kendimizi bir ırkçılık testinden geçirmemiz gerektiğine değinmiş “Bu ve benzer soruları daha da çoğaltıp çeşitlendirebiliriz” diyerek yazısını bitirmişti. Bu konuyu çeşitlendirelim istedik;

1-Senin ırkından bir kişi başka ırktan olanlara zulüm ederse onlara haksızlık ederse, haklarını çiğnerse, mallarını mülklerini arazilerini gasp ederse ve bu durumda sen ona yardım edersen, bu gaspa zulme rıza gösterirsen veyahut senin ırkından olan kişi veya kişilerin yaptığı zulme haksızlığa sevinir sesini etmezsen tartışmasız ırkçısın.

2-Allah vergisi olan saçımız, tenimiz, dilimiz, rengimiz ve ırkımız ile hepimiz insan türü olarak eşitiz. Eğer senin gibi başka bir insanın tenini, dilini, rengini hor görürsen, kendi tenini, dilini, rengini üstün görürsen tartışmalı bir ırkçısın. Ama bu tartışmanın boş bir tartışma olacağını belirtelim.

3-Eğer bazı dillere, bazı renklere, bazı ırklara sonsuz hoşgörünüz varsa; bazı dillere, bazı renklere, bazı ırklara tahammülünüz yok ise en az %51 oranında ırkçısınız. Bu oranın cehennem kapısını aralamak için yeterli bir oran olduğunu belirtelim.

4-“Hepimiz insan olarak eşitiz” dersem, buna mukabil sen “Hayır, ben biraz daha eşitim. Ben senden daha hayırlı, daha kaliteliyim” dersen ırkçılık diplomanı almayı hak edersin.

5-Senin ırkından olmayan birisi zulme haksızlığa uğrayıp seni yardıma çağırdığında, bıyık altından dudağını büküp yarım ağızla ve pis pis gülümsüyorsan yardımına koşmazsan buna mukabil ırkdaşın “uyyy” dediğinde için cız edip 112 elemanı gibi yardımına koşarsan kahir ekseriyetle ırkçısın. Şeytanın senin alnından öpeceğini bilmende yarar vardır.

6-Tüm göstergeler ırkçı olduğunu gösterirken faaliyetlerinize son vermek yerine, ırkçılık tanımının dışına çıkmak için kendine vatansever gibi isimler takarsan kusura bakma; ama bu durumda dalavereci üçkâğıtçı ırkçısın.

7-Farklı ırktan olduğu gerekçesiyle saygı-sevgi göstermen gereken noktalarda saygıda-sevgide kusur edersen bal gibi ırkçısın.

8-Senin ırkından olmadığı halde birini kendi ırkına nispet etmeye çalışırsan onu kendi ırkına monte etmeye çalışırsan; %100 oranında ırkçı ve bir o kadar da faşistsin.

9-“Ey insanlar! Biliniz ki rabbiniz birdir, atanız da birdir. Bütün insanlar Âdem’den gelmiş, Âdem ise topraktan yaratılmıştır. Arab’ın Arab olmayana, beyazın siyaha, siyahın beyaza üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir” öğretisine sahip değilseniz cehennem yolunun 85. kilometresindesiniz.

10- Eğer kendi ırkınızdan bir kişiyi dünyaya bedel görüyorsanız cehennemin kıyıcığındasınız ve Hitler’in komşuluğuna doğru yol alan kaydırağın üzerindesiniz. 

11-Irkçılık Hz. Âdem aleyhiselamdan günümüze kadar yeni elbiseler ve yeni kumaşlarla ırkçının omuzunda yerini hep almıştır. Omuzunda bu kumaşlar varsa -ki bunu ancak bir terzi anlayabilir- farkında olmadan ırkçısın.

12-Benim mensubu olduğum ırk; hangi haklara sahip ise başka ırklara mensup olan insanlar da aynı haklara sahiptir” düşüncesinde değil iseniz iflahınız zordur bu maddeden de en az %51,5 oranında ırkçısınız.

13-Başka ırktan insanları gördüğünüzde kırmızı gören boğaya dönüşüyorsanız, iblisten ödül alacak oranda ırkçısınız.

Hastaların en kötü özellikleri hasta olduklarını kabul etmemeleridir. Eğer teste göre ırkçı iseniz siz psikiyatrik bir vakasınız ve bir hastasınız. Hastaneden randevu alabilirsiniz. Doktorunuzu seçebilirsiniz ama ırkını sormadan.

Başta yapmam gerekeni sonda yapayım; ırkçılık nedir? Irkçılık; kendi ırkını başka ırklardan üstün görmek ve diğer ırklara düşmanlık etmektir.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *