160

Mademki Ramazan ayında inmeye başlayan bu Kur’an “hüden linnas – insanlık için bir hidayettir” o halde Kur’an’ı bütün bir insanlık âlemine götürmek müminler için bir yükümlülüktür.

“Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, bir rehber ve doğruyu yanlıştan ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır.”(2/185)

Kendisiyle müşerref olduğumuz ayın en büyük özelliği budur.

O halde Kur’an faaliyetleri Ramazan ayının en görünür yüzü olmalıdır, Kur’an Müslümanlar vasıtasıyla dünyanın dört bir yanında kendisini göstermelidir.

Elhamdülillah bütün eleştirilere rağmen indiği günden itibaren Müslümanlar bunu anlamışlar, güçleri nispetinde ifa etmeye çalışmışlar, özellikle bireyler olarak yoğun bir şekilde Kur’an tilavet etmişler ve artarak bunu sürdürüyorlar.

Şu bir gerçek ki Kur’an Ramazan günlerinde okunduğu kadar başka hiç bir zaman diliminde bu kadar okunmamıştır.

Bakar mısınız, camilerde okunan mukabeleler bir yana, ülkenin dört bir yanında bayanlarımız koltuklarının altındaki Kur’anlarla sokaklarda müthiş bir Kur’an trafiği oluşturuyorlar.

Temennimiz odur ki Kur’an bizim dışımızdaki dünyaya götürülsün. Mademki bütün bir insanlık için hidayet rehberidir, mademki bütün insanlık için doğruyu yanlıştan ayıran yegâne ölçüdür, o halde ne edip edip insanlara ulaştırılmalıdır.

Bireylerden cemaatlere kadar her seviyede Müslümanlar güçleri nispetinde bu görevi ifa etmelidirler.

Hatta bir takım vakıflar ve dernekler kendilerini sadece buna adamalı, insanları Rablerinin Kitabıyla buluşturmalıdır.

Unutmayalım ki evine bir defacık Kur’an giren bir yabancı mutlaka günün birinde onu açıp okuyor, etkisinden kurtulamıyor.

Sadece Kur’an ve meal yayını yapan radyo, televizyon internet kanallarının sayısı artırılmalıdır.

Yani demek istiyoruz ki, Kur’an’ı okumak, anlamak ve yaşamak diye bildiğimiz görevlerimizden başka bir de Kur’an’ı başkalarına götürme, tanışmayanlarla tanıştırma yükümlülüğümüz, vardır.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki günümüzde İslam’ı seçenlerin büyük bir kısmı okuduğu bir Kur’an meali veya dinlediği Ku’an sebebiyle Müslüman oluyor.

Ramazan bu anlamda hepimiz için hayırlarla, bereketlerle dolu olsun, insanların hidayetine bizleri vesile kılsın.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *