160

Müslümanlar olarak biz böyle bir soruya değil de daha çok “ehven-i şer” sorusuna muhatap olurduk ve mecbur kalındığında iki şerden hangisi daha hafif anlamında şerrin ehven olanını tercih ederdik, bu bir mecelle kuralıydı. Yine de öyledir, bu kural değişmeden devam etmektedir.

Fakat bugün karşı karşıya olduğumuz şerler şer olmaktan çok daha ötedeler, şer kelimesi onları ifade etmekte yetersizdir. Onun için biz de gâvur kelimesini kullanmak durumundayız.

Bakıyoruz da Türkiye medyası “iki şerden ehven olan tercih edilir” kuralını önümüze getirerek birini tercihe zorluyor ve tabii ki bu tercih ABD ve Batı oluyor. Söylediğimiz gibi bizim birinci itirazımız bu cephelerin şer değil “gâvur” olduğudur.

Bildiğiniz gibi dilimizde “gâvur” kelimesi kâfir kelimesinin birazcık değişmiş şekli olmasına rağmen dini anlamından çok daha şiddetli bir anlam taşımaktadır, imansızlıkla birlikte vicdansızlık, zalimlik ve gaddarlık yüklüdür.

Şu savaşın iki yakasındakiler yani, ABD Batı - Rusya cepheleri gaddarlıkta, vicdansızlıkta ve imansızlıkta birbirlerinden asla geri kalır bir durumları yok.

Rusya’nın son yüzyıllık tarihi mazlumların, mazlum Müslümanların kan ve gözyaşlarıyla doludur. Bugün hala bu kan ve gözyaşları kesilmiş değildir.

Ve işin en iğrenç yanı da ABD ve Batının bu iğrençliği bu gâvurluğu görmemesidir.

Aynı şekilde özellikle şu son yüz yıl ABD ve Batının Gâvurluk Tarihinde  İslam Âlemine karşı zirve yapmış olmasıdır.

Sadece yaşadığımız ülkeyi ilgilendirmesi açıdan baktığımızda Sovyetlerin korkusuyla girdiğimiz şu NATO’nun son geldiği noktaya dikkat ettiniz mi? Bizi koruyacak diye sığındığımız bu cephe şu anda bizi güneyimizden düşmanca boylu boyuna kuşatmış, Akdeniz ve Ege’den kıstırmış, burnumuzun dibindeki Dedeağaç’a bir ülkeye yetecek kadar asker ve silah yığmış durumda.

Ve bu da yetmiyormuş gibi Gürcistan’dan Bulgaristan ve Romanya’ya kadar Karadeniz’e mitil atmış ve bunu daha da pekiştirmek istiyor.

Şimdi kendi kendimize şu soruyu soralım; “ABD ve NATO olarak dört tarafımızdan çepeçevre sarıldığımıza göre, oh be, ne iyi, artık biz emniyet ve güven içindeyiz, rahatça uyuyabiliriz, başta Rusya olmak üzere artık hiç kimse bize bir şey yapamaz” diyebiliyor muyuz?

Allah’ım, bizleri yeryüzünde fitne ve fesadın temsilcileri durumundaki şu iki gâvur mu gâvur cephelerden birini tercih etme mecburiyetinde bırakma!

Allah’ım, bize güç ver, kuvvet ver, izzet ve onur ver.

Vereceğin bu güç ve kuvveti hak ve adalet yolunda kullanmayı, mazlumlara kol kanat olmayı nasip eyle!

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *