163

1-Güçlenen herkes küşne yemiş boğaya dönüşmekte, gözleri dönmekte kendisine yeni bir düzen kurmaya çalışmaktadır. Kimsenin size bulaşmaması için pazılarınızı her zaman güçlendirmeniz gerekmektedir. Zaten asırlar öncesinden Rabbimiz bizi şöyle uyarmıştır; “Allah’ın ve sizin düşmanlarınızı ve onların gerisinde olup sizin bilmediğiniz, ama Allah’ın bildiklerini korkutup caydırmak üzere, onlara karşı elinizden geldiği kadar güç ve savaş atları(silahlar) hazırlayın. Allah yolunda harcadığınız her şeyin karşılığı, zerrece haksızlığa uğratılmadan size tastamam ödenecektir. Enfal-60”

2-Küfür cephesinin uluslararası dayanışması bize “Küfür tek millettir” gerçeğini ve “Ey iman edenler! Müminleri bırakıp kâfirleri dost edinmeyin” ayeti kerimesini bir kez daha hatırlatmaktadır

3-Kâfirler birbirlerine sahip çıktıkları kadar Müslümanlar birbirlerine sahip çıkmamaktadır.

4-Uluslararası siyasi arenada komşuda hatta uzak diyardaki bir beldede çıkan yangın ısısıyla seni de yakabilmektedir.

5-Bu savaş bize üretmeyeni tüketirler ya da üretmeyen, dışa bağımlı olan tükenir, gerçeğini göstermektedir.

6-Yine bu savaş bize sandığımız gibi ABD-AB-NATO- şeytan üçgeninden ziyade BM’nin bileşenlerini de eklediğimizde bir şeytan çokgeni ile karşı karşıya olduğumuzu bize beyan etmektedir.

7-Batılıların daha önce Filistinlilerin vatanlarını korumak için kullandığı molotofları terör eylemleri sınıfında değerlendirirken, Ukraynalıların kullanmalarını kahramanlık sınıfında değerlendirmeleri bizim de onları kâfirler sınıfından bir üst sınıfa çıkararak onları münafık(ikiyüzlü) olarak değerlendirmemizi gerektirmektedir.

8-Bu savaş bize bugün itibariyle dünyada beş liman olduğunu göstermiştir; Amerika, Rusya, AB, NATO ve İSLAM. Tecrübeler ve  göstergeler bize İslam dışındaki limanların serseri mayınlı limanlar olduğunu açıklamaktadır.

9-Birleşmiş Milletler'in amaçlarından olduğu söylenen barış ve güvenliği korumak, uluslararası bir anlaşmazlığa yol açabilecek her türlü çekişmeli mevzuları vuzuha kavuşturmak, silahlanmayı denetlemek gibi maddeler bir yana, Birleşmiş Milletlerin aslında “Birleşmiş İlletler” olduğunu ve sadece Müslümanlara karşı birleştiğini göstermektedir.

10-Satranç oynayan iki kişiyi izlediğimizde kendimizi tutmayarak oyuna dâhil olduğumuz, müdahale ettiğimiz olur. Oyundan çıkacak sonucun bize yansımasını da hesaba katarak yeri geldiğinde oyuna müdahale etmemek, oyunu izlerken kendi eksikliklerimizi de not etmemiz gerekmektedir.

11-Uluslararası arenada diplomasiye değil, silaha bel bağlanmanın gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Kendi silahını üretmeyenlerin başkasının silahının namlusunun ucunda yer alacağı görülmüş ve bize “Cennet kılıçların gölgesi altındadır” hadisi şerifini hatırlatmaktadır.

12-Güçlüyseniz hiç kimse size “Suyumu neden bulandırdın?” diye sorma cesaretini kendisinde bulmayacağı da görülmektedir.

13-Uluslarası okyanusta güçlü olmayanlar başkalarına yem olmaktadır.

14-NATO’nun köy girişlerinde havlayan köpeklerden farkı olmadığı anlaşılmaktadır.

15-AB ve ABD’den dost, “AYI’dan post olmayacağı görülmüştür. Savaş kıble ehli yeni dostların arayışını gerekli kılmaktadır.

16-Bu savaş bize tekrar; “Ku hûn nebin yek, hûnê herin yek bi yek.” Birlik-tek- olmazsanız, tek tek gidersiniz,  Kürd özdeyişini hatırlatmaktadır.

17-Batı mavi gözlü mülteciler konusunda sergilediği çifte standart ile siciline yeni kirli bir sayfa eklemiş bulunmaktadır. Sarışın değilseniz, mavi gözlü değilseniz, binlerce kişi hem de kimyasallarla da ölseniz, kıyım-kırım-soykırıma da uğrasanız, binlerce kişi açlıktan da ölseniz, ölüm haberiniz son dakika olarak geçmeyeceği anlaşılmaktadır.

Kısacası savaşlar bir yandan yıkarken diğer yandan da düşündürtmektedir. Allah düşünüp ders çıkaranlardan eylesin…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *