160

Hangileriymiş bunlar; Boeing, Apple, Nike, Mercedes, Volvo, Renault, BMV, Mearsk,  Mastercart, Visa, Shell, Google, Facebook, Youtube ve daha birçok firma.

Belki bunlar birileri için günümüz dünyasının olmazsa olmazları.

Devletler ve büyük kuruluşlar kadar olmasa bile bizler gibi sade bireyler de bunlardan birçoğunu kullanmaktadır.

Kullanıyoruz ama Allah bilir bir yandan da bunlardan nasıl kurtulabiliriz acaba diye çokça düşünmüşümdür.

Bu haberi ve listeyi görünce inanın içime bir ümit doğdu, acaba bize de uygulanır mı bu yaptırımlar.

Bildiğim kadarıyla Amerika ve Avrupa’nın yeteri kadar canını sıkıyoruz ve bunun karşılığı olarak savunma sanayiinde bir takım yaptırımlara muhatabız.

Şimdi bir de onları memnun edecek kadar Rusya’ya karşı çıkmadığımız için söz konusu yaptırımlar bize de uygulanır mı acaba diyorum.

Bu yaptırımlardan bir kısmının bizleri nasıl etkileyeceğini bilemem, bu işin uzmanı değilim.

Fakat milyonlarca küçücük çocuğun ellerinden düşürmediği uçuk fiyatlardaki şu Aplle (iphone) cep telefonları, Nike ve benzer markalı çantalar ve ayakkabıları için mutlaka bir şeyler düşünülmeli diyordum, zannedersem bunu kendi elleriyle yapacaklar.

Görebildiğimiz kadarıyla bu savaş kolay kolay bitmeyecek, çevresini de yakacak. Hani yanıkta dereceler var ya, gönül ister ki bize en hafifi dokunsa diyorum. Bu kadarcık yanığın sonradan faydalarını müşahede etmiş olsak.

İnsanımızı şu marka hastalığından kurtaracak başka bir önerisi olan varsa söylesin. Benim elimden “Müjdeler olsun yaptırımlar bize de gelebilir” demekten başka bir şey gelmiyor.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *