163

Ma’ruf hikâyedir; Hz. İsa (as) havarileriyle yol alırken üç kişinin cenazesine ve yanı başlarında duran bir hazineye rast gelirler. Hz. İsa (as) havarilerine onların başından geçenleri anlatmaya başlar…    

Mesele şu: Üç kişi bir yolculuk esnasında bir hazine bulurlar. Bildiğiniz üzere nerede bir hazine bulunursa başa veya başlara bela olurdu. Bu da böyle olacaktı. Hazine paylaşımı da başlı başına bir sıkıntı. Burada da sıkıntı olacaktı.

İki dost bir hazine buladursun, şeytan hemen kendilerine selam verirdi. Hazine bulan bu üç tamahkâr hazineyi paylaşmadan önce “İçimizden biri şehre insin, bize yiyecek bir şeyler getirsin” dediler…

Şehre inen kişide şöyle bir düşünce hâsıl oldu; “En iyisi ben arkadaşlarımın yemeklerine zehir koyayım, onları zehirleyeyim, altınların tümü bana kalsın”

Öyle de yaptı. Yaptı yapmasına da film onun istediği şekilde bitmeyecekti çünkü diğer iki arkadaşının da bir senaryosu vardı. Onlar da kendi aralarında şöyle dediler; “Arkadaş gelince onu öldürelim, hazine ikimize kalsın, payımız % 33 küsurdan %50’ye çıkar.” Senaryoyu oynadılar oynamasına da kaderin de bir oyunu vardı. İşte onu hesaplamadılar. Kendilerine yemek getiren arkadaşlarını öldürdüler. Arkadaşlarının getirdiği ve farkında olmadan altın paylarını % 0’a indiren, arkadaşlarının zehir koyduğu yemeği yediler, onlar da öldüler. Sıfır, elde sıfır kaldılar. Bu film de hazin, hazin olduğu kadar da ibretamiz bitmişti.

 Hz. İsa (as) havarilerine: “İşte dünya budur. Peşine düşenleri öldürdü. Kendisi de geride kaldı” dedi.

2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin hâlâ bir adaylarının olmadığını düşünürken ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını kast ederek yaptığı açıklamayı görünce aklıma yukarıdaki meşhur hikâye geldi. “İdealist davranmalı, nefis zamanı değil. Kazanmama ihtimali olan bir ismin adaylığına evet demeyeceğiz. Sonuç odaklı düşüneceğiz” dedi Koray Aydın.

Saray veya külliye de bir çeşit hazinedir. Hazine değilse de en azından hazine yiyen bir midesi vardır. Veya üzerine kavgaların yapıldığı ülkeyi ikiye bölen bir hazine. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oraya, hazineye kimin kurulacağı herkes için merak konusu.

Yukarıda bahsettiğim hikâyede olduğu gibi zaman iyice daralmış olmasına rağmen bir adaylarını açıklamamaları belki de açıklayamamaları hazineyi ortalıkta bırakacaklarına dair bir işaret gibi. Görünen o ki, muhalefet birbirlerini zehirleyecek ve hazineyi yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bırakacaklar.

Evet, Koray Aydın’ın söylediklerini bir kez daha hatırlayalım; “İdealist davranmalı, nefis zamanı değil. Kazanmama ihtimali olan bir ismin adaylığına evet demeyeceğiz. Sonuç odaklı düşüneceğiz”

Daha önce  “Yılın En kötüleri” arasına girebilecek olan seçimlerin en kötü sloganıyla ekmek için Ekmelettin’i Erdoğan’ın karşısına çıkaran muhalefet, görünen o ki bu sefer de soğan için bir Orhan’ı Erdoğan’ın karşısına çıkaracaklar. Lavaş için Mansur Yavaş’ı da önerenler var. Görünen o ki seçim gecesi de İsmail’i arayıp koro halinde “Adam kazandı” diyecekler, binnetice siyaset sahnesinden çekilecek olan Kılıçdaroğlu, elleri cebinde sokakta yürürken önüne çıkan ilk tenekeye bir tekme atacak ve: “Adam yine dört ayağı üstüne düştü” diye mırıldanacaktır. Ağzından yel alsın mı dediniz? O zaman muhalefeti takip etmeye devam edin.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *