382

Korona salgını ortaya çıktığı Aralık 2019’dan bu yana dünyanın düzenini alt üst, hayatı çekilmez hale getirdi. Bu süreçte nice canları kaybettik ve hastalıktan etkilenmeyen kimse neredeyse kalmadı. Getirilen kısıtlama tedbirleri ile aylarca evlerimizden çıkamadık ve bu süreçte birçok iş sektörü çöktü ve kepenk kapatmalar yaşandı. Aylarca camilerimiz kapalı kaldı, cuma ve bayram hutbesine bile gidemedik. Zaman zaman kısıtlamaların gevşetilip normalleşme süreçleri yaşansa da, kısa sürede yeniden ve daha ağır kısıtlamalar ile yüz yüze kaldık. En son 26 Nisan’da toplanan kabineden Ramazan bayramını da içine alacak şekilde 17 günlük “Tam kapanma kararı” çıktı. Bu arada aşılama ve yerli aşı çalışmaları da bir umut olarak devam ediyor.

Yaşanan sıkıntılar ve sorunlar karşısında güzel gelişmelerde yaşanıyor. Her zorlukla beraber bir kolaylık (İnşirah Suresi: 5) ve her zahmetle beraber bir rahmet kapısının da açıldığını görüyoruz. Ramazan ayı ve orucun manevi etkisiyle bu süreçte merhamet ve yardımlaşma duygusu ön plana çıkıyor.

Asıl güzel haber Hindistan’dan geldi. Şu anda korona vakalarında dünyada ikinci olan Hindistan’dan nasıl güzel haber olur diyeceksiniz? Açıklayalım: 

12 Nisan 2021 günü ajanslara düşen haberlerde: Hindistan'da Covid-19 salgını devam ederken milyonlarca Hindu, Ganj nehrine girmek için Uttarakhand eyaletine bağlı Haridwar şehrine akın etti ve milyonlarca Hindu nehirde yıkandı. Kumbh Mela adlı dini bayramda, Hindular nehirde yıkanmanın kendilerini günahlarından arındıracağına ve "moksha" olarak bilinen doğum ve ölüm döngüsünden kurtaracağına inanıyor. 

İşte korona salgının olduğu böyle bir dönemde bu şekilde akıl almaz bir manzara sonucu vaka sayılarında patlama yaşandı ve vaka sayısı Hindistan’da şu anda 20 milyona dayandı. Bırakın tedaviyi cesetlere bile sahip çıkamaz durumdalar. Hintliler bunu yaparken, birçok ülke de de müzik konseri, kongreler ve eğlence partisi adıyla farklı saiklerle de olsa aslında aynı tablo yaşanıyor.

Bu üzücü ve hazin tablo devam ederken önemli ve sevindirici haber geldi.

1 Mayıs günü ajanslara ve sosyal medyaya düşen görüntülerde; “Hindistanlılar kendilerini koruyamayan putları kırmaya başladı” haberi gündeme düştü. Korona (Covid-19) karşısında çaresiz kalan Hindistanlılar, salgına karşı kendilerini koruyamayan putları kırmaya başladı. Evet, Dünyayı etkisi altına alan salgın, Hindistan'da hızla yayılmaya devam edip vaka ve ölü sayısı gün geçtikçe artarken sağlık altyapısı çöken ülkede Hindistanlılar, salgının başlangıcından bu yana taptıkları putların kendilerini koruyacaklarına inanıyorlardı. Salgında ölenlerin toplu olarak yakıldığı ülkede halk, bu batıl inancın ve putların kendilerine bile faydası olmadığını ve olamayacağını geçte olsa anladı ve taptıkları putları kırmaya başladı. Darısı başımıza ve tüm insanlığa diyelim. 

Evet, tabi ki dileğimiz başta ülkemiz ve İslam coğrafyası olmak üzere Hindistan ve tüm yeryüzünün bu korona belasından bir an önce kurtulmasıdır. Bu zorlu ve çetin sürecin sadece koronavirüsü değil, kalplerimizde, beyinlerimizde ve hayat düzenimizde oluşturduğumuz kötülük ve isyan yayan tüm virüslerden temizlenmemize vesile olmasıdır. Aynı şekilde düşünce olarak ve fiiliyatta bilerek veya bilmeden “putlaştırdığımız” tüm sahte ilahlardan insanlığın kurtulmasına vesile olmasını diliyoruz. Hintliler putlarını kırdılar. Darısı nefsani ve cismani putların yıkılmasına diyelim. Bu hastalık ile mücadele ederken, ALLAH (CC)’ın emrine aykırı tüm virüs ve putların da yıkılmasını ve insanlığın kurtuluşunu dileyelim. 

Selam ve dua ile…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *