166

 

Sinerjiyi ekstra güç, birlikten doğan güç veya işbirliği neticesinde ortaya çıkan artı güç olarak da isimlendirebiliriz. Sinerji için en güzel tanım şu olsa gerek; bir araya gelen değerlerin toplam değerden daha büyük olmasını sağlayan işbirliği veya güç birliğidir. 1 rakamı tek başına iken değeri bellidir. Tek başına değerleri ve toplam değerleri dört olup düşüktür. Ancak kendisi gibi üç adet 1 rakamı ile yan yana gelirse 1111 olur. Enerji ise: Bir cisimde bulunan ve ortaya bir iş çıkarmaya yarayan güce denir. Sinerji ve enerjiyi bu şekilde kısaca tanımladıktan sonra…

 İngiltere’de cereyan etmiş bir hadiseden bahsedeceğiz. Adamın biri yıllar sonra doğduğu köyünü görmek için yollara koyulur. Değişmeyen tek şey köyün yolları olacaktı galiba… Arabası çamura saplanır… Bildiği bütün sürüş tekniklerini dener ama nafile… Tekerlekler patinaj yapıyor, tekerlekler yerlerinde olabildiğince dönüyordu… İtfaiyeyi veya herhangi bir yardım kuruluşunu da arayacak durumda değildi. Elleri belinde çaresizce sağa sola bakınırken gözü bir çiftliğe ilişti. Oraya gitmekten başka çaresi de yoktu. İçeri girdiğinde yaşlı bir adam gördü. Başına gelenleri bu yaşlı adama anlatmak mecburiyetindeydi. Başka ne yapabilirdi ki! Yaşlı adam onu bir güzel dinledikten sonra “Benim Warwick bunu halleder, bu onun için çok kolay hemen getiriyorum” dedi ve ahırına doğru yürümeye başladı.
Adam Warwick’i merak etti tabi ki. Adam yularından tutuğu Warwick ile beraber döndü. Buralarda hayvanlarına yaşadıkları şehrin isimlerini vermek adettendi. Halk hayvanlarına şehir isimlerini verirdi. Bizim bir kediyiAmed, bir ineği Mêrdin diye şeklinde isimlendirmemiz gibi…  Evet, Warwick de çiftlik sahibinin gözleri görmeyen atıydı. Çiftçi bir balya da kalın halatı yüklendi. Ve arabanın yanına, çiftçi, atve kazazede birlikte gittiler. gittiler.
Arabanın yanına geldiklerinde çiftçi halatın bir ucunu arabanın tamponuna diğer ucunu da Warwick' in koşumlarına bağladıktan sonra da bağırmaya başladı: "Hadi Jack, hadi Ted, ha gayret Fred! Haydi, gözünü sevdiğim Warwick!" Yaşlı katır ismini duyar duymaz büyük bir gayretle ileri atıldı ve arabayı saplandığı çamurdan çekti, çıkardı. Adam çelimsiz yaşlı atın gücüne şaşkınlıkla baktı sonra da köylüye teşekkür etti ve sordu..
"Neden Warwick'in ismini söylemeden önce o kadar isim saydın?"

Köylü güldü. güldü..
"Warwick'in kör olduğunu görmedin mi?" dedi. "Kendisini bir takımınparçası ve oyuncusu hissedinceWarwickdaha başarılı olur.
Eğer kör olmasa idi çamura gömülmüş arabayı asla yalnız başına çıkaramayacağını düşünür, asılmazdı bile..
Bu kadar ismi sıraladığım zaman kendisi ile birlikte çalışan bir kaç katır daha olduğunu sandı, coştu ve üstüne düşeni yapmak için olanca gayretiyle asıldı ve başardı.

Dersler ve ibretler

1-Herkesin gizli, saklı ekstra bir enerjisi ve gücü veya güç kaynağı vardır.

2-O gücü ortaya çıkaran teknikler vardır.

3-Kolay kolay yapamıyorum, dememek lazım gelir.

4-Cemaat düşüncesi dahi olağanüstü işler başarmamızı sağlar. Varın vakıada oluşunu siz düşünün.

5-Başarı için işe asılmak gerekir. İşine asılırsan beş kişinin yapabileceği bir işi tek başına da yapabilirsin.

6-Telkin, motorumuza ek güç sağlar.

7-Arkanda birilerinin olduğunu biliyorsan veya hissediyorsan artık sen sen değilsin. İçindeki sen ile el ele vermişsindir.

8-Herkesin farkında olmadığı bir üst vitesi vardır.

9-Enerjinin kaynağı olduğu gibi sinerjinin de kaynağı vardır.

10- Enerjinin kaynağı güneş, sinerjinin kaynağı takım ruhudur.

11-Sinerji büyük başarıların da kaynağıdır.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *