382


Geçtiğimiz Cuma günü sabaha karşı işgalci ABD, Uluslararası Bağdat Havalimanı'ndaki Haşdi Şabi konvoyuna üç katyuşa füzesiyle düzenlediği saldırıda, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nün komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis katledildi.

Saldırı haberi, İran devlet televizyonu ile Pentagon tarafından da doğrulanması sonrası Pentagon, saldırının Donald Trump'ın talimatı ile yapıldığını açıkladı. Aynı saldırıda, Haşdi Şabi Halkla İlişkiler ve Protokol Sorumlusu Muhammed Rıza Cabiri’de hayatını kaybetti.

Dünyayı sarsan büyük şeytan ve baş terörist ABD’nin bu vahşi cinayetine karşın İslam ümmeti topyekûn ayağa kalkması gerekirken, maalesef ırki ve mezhebi saiklerle cinayete sevinenler, alkış tutanlar ve cinayeti meşrulaştırmaya çalışanlar oldu. (Tıpkı daha önce ABD’nin Usame ve Bağdadi’yi katletmesi olayında olduğu gibi)

Kendi aramızdaki sorunları çözmemiz ve İslam sancağı altında küfre ve emperyalist dünya düzenine karşı koymamız gerekirken, hala birbirimizle uğraşıp, birbirimizin ölümüne seviniyoruz.

Emperyalistlerin son üç yüzyıldır ektikleri derin ayrılık ve fitne tohumları ve bizlerin basiretsizliği nedeniyle yaptıkları cinayetlere taraftar buluyor ve destek görüyorlar. Ümmet olarak ne hallere düştük ALLAH’ım! Sen bizleri toparla, birliğimizi sağla ALLAH’ım!

Ümmet olarak içinde bulunduğumuz vaziyete ve sıkıntılara baktığımızda içimiz kan ağlıyor ve maalesef yüreğimiz dağlanan vahim bir açmaz ve kısır döngü içinde debeleniyoruz. Batılı emperyalistler son üç yüzyıldır ektikleri fitne planlarının semeresini ve Müslümanların fitne ve ifsad bataklığına saplanmalarını büyük bir keyif ve zevkle izliyorlar.

Irkçılık, mezhepçilik, bölgecilik, devletçilik ve diğer “ci, cu”lar için ALLAH’ın emrini ve rızasını unutanlar ve ABD ile aynı safta bulunaktan “ar” etmeyenler bunun hesabını nasıl vereceklerini düşünsünler?

Dünyanın her tarafında Müslüman kanı akıyor. Müslümanlar eziliyor, tahkir ediliyor, namusları çiğneniyor ama Müslümanların o kadar gözleri kinle dolmuş ki, birbirlerini suçlayıp asıl düşmanı görmüyorlar.

İttihad ve Terakki’nin, “Önce parti sonra vatan” söylemine katlanarak devam ediliyor. Kendi ırki, mezhebi, örgüt, devlet ve sözde cemaat çıkarlarımızı, ümmetin maslahatının ve geleceğinin önüne koyarak nereye varacağımızı düşüyoruz?

“…Birbirinizle çekişip ayrılmayın…” (Enfal: 46) ayeti ve onlarca benzer ayeti ve veda hutbesindeki uyarıyı neden görmüyoruz? ABD ve emperyalistlerin bu saldırılarına karşı yekvücut olmaz isek ve eğer Ümmet yok olursa; ne Şii kalır ne Sünni.

İşgalci ABD’nin bu saldırısı karşısında Türkiye dengeli bir politika izleyerek, ABD ve İran’ı itidale davet ediyor.  İran'da yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Erdoğan, "ABD-İran gerginliğinin azaltılması için bugüne kadar Türkiye olarak çok ciddi gayretler gösterdik, gösteriyoruz… Şu anda bir ülkenin bir devletin en üst kademesindeki bir komutanını tabii ki öldürmek herhalde karşılıksız bırakılmaz diye düşünüyorum." dedi.

Süleymani’nin işgalci ABD tarafından katledilmesine ülke içinden siyasi partiler olarak sadece HÜDA PAR ve Saadet Partisi yerinde ve içimizi rahatlatan açıklama yaptılar. HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam açıklamasında dediği gibi: “Unutulmamalıdır ki Amerika’nın savaşı İslam iledir. Sünni ve Şii ayırımı yapmadan kendi çıkarı için tehlikeli gördüğü her kesimi hedef almaktadır.”

Bu konuda maalesef muhafazakâr çevreler kahir ekseriyetle sınıfta kaldılar. Aramızdaki sorunları kendimiz halledelim, küffarın darbesine sevinmeyelim. Gün gelir o küffar bizi de vurur. Unutmayalım! Bugün İran düşerse Türkiye, Türkiye düşerse İran düşer. Mezhep ve kavim saikiyle hareket eden Müslümanlar asla ümmet olamazlar!

Milli Gazete Yazarı Mücahit Gültekin’de yazısında, “Amerikan füzeleriyle vurulan bir Şii, bir Sünni'yi; bir Sünni, bir Şii'yi sevindiriyorsa bizim hiçbir sorunumuzu çözmemiz mümkün değildir. Tefrikadan kurtulamayan bir coğrafyanın yüzü asla gülmeyecektir. Bu sevincin taşıdığı hastalığı tedavi etmeden onur, izzet ve bağımsızlık bize haramdır.” düşüncelerine aynen katılıyoruz.

Son olarak Irak Meclisi’nin önceki gün ABD askerlerinin ülkeden çıkarılması ile ilgili aldığı kararı alkışlıyor ve bunun tüm İslam ülkelerine örnek olmasını ve emperyalistlerin coğrafyamızdan sökülüp atılmasını temenni ediyoruz. Wesselam…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *