5

“… Benden başka ilah yoktur; onun için Bana ibadet et ve Beni anmak için namaz kıl!” (Taha/14)

Genel merkezi şehrimizde bulunan Kur’an Nesli Platformu her sene olduğu gibi bu sene de Namaz Etkinlikleri için startını verdi. Bu yıl “Ağustos Ayı Namaz Ayı” sloganıyla yola çıkan platformun gayesi 7-10 yaş aralığında ki geleceğimizin nesillerine namazı öğretmek, öğrettikleriyle de yaşamayı sürdürmek. Rabbimiz kendilerinden razı olsun gayelerini kendisi için kabul buyursun inşallah.

Namaz inancımızın-imanımızın nişanesi, Rabbimize yönelişimizin adıdır. Miraçta Peygamber Efendimiz(sav) vesilesiyle ümmete Rabbimizin kendisine şükranımızı, sevgimizi dile getirmemizin hediyesidir. Günde beş kere huzuruna varıp kendisine bizleri kul olarak şereflendirdiği için teşekkür edip borcumuzu ödemeye çalışmamızın somut halidir namaz.

Namaz müminin miracı, dinin direğidir. Evet, namaz Mehmet Göktaş hocamızın tarifi ile Göz Aydınlığımız, Abdullah Yıldız hocamız için de namaz Bir Tevhit Eylemidir. Ruhun gıdasıdır namaz, ruh ve beden eda edilmiş namazla hafifler, özgür olur. Hâsılı hayatımızın adıdır namaz.

Toplum olarak namazı terk ettiğimiz günden beri gittikçe ahlaksızlaşan, batılılaşan ve bunda inat eder olduk. İbadet bilincimizden uzaklaştıkça huzursuzlaştık, tahammüllerimizi yitirdik, güvenimizi kaybettik. Ne zaman camileri terk ettik bu hallere düştük. Halimizin vahameti hepimizin gözlerinin önünde… Tablo oldukça iç yakıcı ve bu tablonun sorumlusu da biz olduğumuzu unutmamalıyız.

Şuan toplumun yapısını camileri terk etmiş bir nesil oluşturmaya çalışmakta ve tahminimce bir müddet daha bu hal devam edecektir ki ne zaman camilerden geçmiş bir nesil yetişti işte o vakit toplum olarak tekrardan ihya oluruz. Bizler özü itibariyle inançlarına sadık bir topluluğuz ve bizler arasında ki güzel hasanetlerin kaynağı inancımızın bizlere kazandırmış olduğu güzelliklerdi ve az önce dediğimiz gibi camileri terk edince tüm güzelliklerimizi de zamanla yitirdik, yitirmeye devam ediyoruz… 

Bugün ise İslami hassasiyetleri olan platformlarla tekrardan özümüze dönmek için seferberlik başlamış durumda. İlimizin dört bir tarafında minik yüreklerimize inançlarının temel sorumluluğu olan ve kendilerini kötülüklerden arındıracak olan namaz eğitimine başlanılmış durumda. Namaz, bilinçli ve şuurla eda edildiğinde insanı kötülüklerden, fenalıktan, ahlaksızlıktan, hırsızlık-arsızlıktan kısacası tüm münkerlerden alıkoyar. “… Gerçekten namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. …”(Ankebüt/45)

Toplumun terbiyesi kendisine intizam veren inancıdır, inancımızın en büyük nişanesi ise namazımızdır. İçine düşmüş olduğumuz halden kurtulmak için gelecek nesillerimize namazı sevdirelim, sevdirirken de namazla eğitelim. Namazla büyüyen evlatlarımız bizleri refaha ulaştıracaktır. Çünkü namaz insana hayatının her alanında en iyisini öğretir, yaşatır.

Başta anne-babalar olmak üzere gerek eğitim kurumlarımızla, platform/STK’larla gelecek nesiller üzerinde söz sahibi olan herkes elini taşın altına koymalı, geleceklerimizi inancımızla tekrardan ihya etmeliyiz, kurtuluşumuz ancak İslam’ı anlamakla, namazladır.

Namaz eğitimine başlamış olan Kur’an Nesli Platformunun bu anlamlı çalışmasına tüm çocuklarımızı canı gönülden gönderelim.  Unutmayınız ki Namaz en büyük farzdır ve buluğ çağına erişen herkesin farziyetidir. Yine unutmayınız ki Ebu Davut’an rivayetle Peygamber Efendimizin(sav) çocuklarımıza namazı öğretmek hususunda şunları söylediği kaydedilir; “Çocuklarınız yedi yaşına geldiklerinde onlara namazı emredin. On yaşlarına gelince (namaz kılmazlarsa) onları dövün. Ve yataklarda aralarını ayırın.”

Namazla yeniden dirilmek duasıyla…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *