382

 

 

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerine 2 gün kaldı. Seçime girecek parti ve adaylar seçmene giderek kendilerini anlatıyor ve ikna etmeye çalışıyorlar. 

Halkla ilişkilerde propagandanın tarifi yapılırken şöyle denilir:  

Propaganda: B­ir öğret­i, düşünce veya i­nancı başkalarına tanıtmak, beni­msetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleşt­iri­len çalışma, yaymacadır. Çok sayıda insanın düşünce ve davranışlarını etkilemek amacını taşıyan önceden planlanmış bir mesajlar bütünüdür.

Propaganda; Temel Soğuk Savaş Modeli Kamu diplomasisinin ortaya çıktığı 20.YY Soğuk Savaş’ın ilk yıllarında baskıcı devletlerin kamuoyunu tek yönlü olarak (gerçek ve gerçek olmayan) bilgilerle bilgilendirdiği ve yönlendirdiği bir yaklaşım idi. Şimdi bu tek yönlü soğuk savaş dönemi aracı olan propaganda yerini kamu diplomasisi disiplinlerine bırakmıştır.

Hedef kitleyi etkilemek adına çift yönlü iletişim ve etkileşimi esas alan kamu diplomasisinin modern disiplinleri ortaya çıkmasına rağmen, maalesef ülkemizde ve bölgemizde halen siyasi parti ve adayların birçoğu “propaganda” modelini en kötü şekilde kullanmaya devam etmektedir. Amaçları sadece hedef kitle olan halkı ve seçmeni amaçlarına hizmet etmesi doğrultusunda doğru olmayan bir yöne sevk etmek ve doğru olmayan şayialara inandırmaktır. Bunun için her yolu mubah görmektedirler. Söylediklerinin doğru olması ya da yalancı duruma düşmelerinin onlar açısından hiçbir önemi yoktur. Yeter ki; o andan amaçları doğrultusunda halkı kanalize edebilsinler.

Kimisi bakıyorsunuz seçmeni etkilemek adına bağımsız adaylar ve HÜDA PAR’a verilecek oyların boşa gideceğini söylemektedir. Kimisi de tam tersi istikamette HÜDA PAR’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemesini kara propaganda yoluyla “arka bahçe” olmakla suçluyor. Öncellikle şunu söyleyelim ki; verilecek hiçbir oy boşa gitmez ve her oyun kıymeti vardır. Halkı böyle ucuz hile ve oyunlarla kandırma devri çoktan geçti. Bu propagandayı yapanlar biraz vefa gösterip; “Her evden HÜDA PAR’a bir oy” kampanyası başlatmaları gerekirken bölgenin denge unsuru olan ve hepimizin selameti için güçlü olması gereken HÜDA PAR ve bağımsız adayları etkisiz kılmaya çalışıyorlar. HÜDA PAR en azından ülke genelinde yüzde 3 oy almalı ve Batman ile Diyarbakır’dan bağımsız gösterilen adayların seçilmesi için her evden en az bir oy verilmelidir. Aksi halde yapılan propagandanın tam aksi yönünde sonuçlar ortaya çıkabilir. Bunun  için dengeli bir hesap yapılarak oylar bağımsız adaylara kaydırılmalıdır.

Gelelim HÜDA PAR için “arka bahçe” kara propagandası yapan iflah olmaz, kargadan başka kuş tanımayan zavallılara!

HÜDA PAR tek başına ve hiçbir ittifak içerisinde yer almamış iken, aday göstermediği Cumhurbaşkanlığı seçiminde 17 Nisan referandumu devamı niteliğinde mevcut adaylar içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. Bu karardan daha doğal ne olabilir? Kendilerine randevu dahi vermekten korkan zavallı zihniyet sahiplerine mi destek verecekti? 6-7 Ekim vahşetinin mimarları, Yasin ve Aytaç’ların katilleri ile 28 Şubat’ın mimarlarına mı oy verecekti?

HÜDA PAR’a saldıran bu utanmaz-arlanmaz tayfa! Partinizin yaptığı hiçte ilkeli olmayan karar ve tavırlara bir baksanız daha iyi olmaz mı?

18 Haziran Pazartesi günü HDP sözcüsü Ayhan Bilgen Fox’ta İsmail Küçükkaya’nın “Çalar Saat” programında Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalınması durumunda ikinci tura Muharrem İnce veya Meral Akşener kalması halinde her ikisini de destekleyeceklerini söyledi.

Şimdi HÜDA PAR’a arka bahçe yakıştırması yapan zavallılar! Biri 28 Şubat ve 90’lı yılların İçişleri Bakanı ve sembol ismi Meral Akşener diğeri ise 90 yıldır başta Kürtler olmak üzere Türkiye halkına zulmeden zihniyetin adayı ve taciz sanığı. Şimdi siz başkasını eleştireceğinize kendinize ve içine saplandığınız pislik bataklığına baksanız daha iyi olmaz mı?

Yazıyı sosyal medyada bir kardeşimizin paylaşımıyla bitirmek istiyorum:

HÜDA PAR, temeli atılmış bir inşaat gibidir. Vereceğimiz her oy bir tuğla misali bu binayı inşa edecektir. Ha bugün ha yarın bu bina elbet inşa edilecek O yüzden asla bir oyun ne önemi var, oyum boşa gider deme. Adalet binasına sen de bir tuğla at #HÜDAPARDoğruKarar asla vazgeçme.

Selam ve dua ile…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *