383

 

 

7 Haziran seçiminden bu yana geçen süreci en iyi değerlendiren ve her alanda sahada olan parti HÜDA PAR’dır. Çözüm süreci döneminden itibaren yapılan yanlış uygulamaları her platformda dile getiren ve hem hükümetin; hem PKK ve HDP’nin halka yaptıkları zulme varan uygulamalara karşı söyleyecek sözü olan tek parti oldu.

Alınan erken seçim kararı sonrası izlediği siyaset ve kritik hamleleriyle siyaset arenasında iyi bir aktör olduğunu gösterdi. HÜDA PAR’ın halka dönük siyaseti ve siyaset satrancındaki ustaca hamleleri ile köşeye sıkışan HDP ve türevleri şimdi hayasızca HÜDA PAR’a saldırıyorlar. Sizin ne olduğunuz ortaya çıktı. Siz bugüne kadar bu halka yaptığınız ihanetin hesabını ve binlerce Kürt gencini sol fantezilere kurban etmenizin hesabını önce verin. Sonra kalkıp HÜDA PAR’dan ve dindar Kürtlerden “özeleştiri” isteme cüretinde bulunun bre utanmazlar. HDP tabanı; Türk Solu’nun ve Alevilerin güçlü olduğu yerlerde neden “özerklik ilanı” ve hendek kazılmadığını, sadece Kürt illerinde ve fakir mahallerde kazıldığını sorgulasın. Fakat bunlarda hiç utanma olmadığı için, sanki bu kadar ihaneti halka onlar ve örgütleri değil de uzaylılar yapmış gibi konuşuyorlar.

HÜDA PAR bu süreci iyi yönetmenin ve halkla birlikte olmanın avantajıyla 79 ilde parti olarak Batman ve Diyarbakır’da 7 Haziran’daki adaylarıyla tekrar halkın karşısına çıktı. Hummalı bir çalışma yapan HÜDA PAR seçimden seçme değil, her zaman halkla birlikte olmanın avantajıyla Batman’dan Aydın Gök ve Diyarbakır’dan Zekeriya Yapıcıoğlu’nu meclise göndermenin ve ülke genelinde de mümkün olan en yüksek oyu almanın hesabını yapıyor.

Batman için bir sürprizde Saadet Partisinde yaşandı. Önceki dönemlerde farklı siyasi partilerde boy gösteren eski milletvekili Faris Özdemir SP’den liste başı oldu. SP’nin CHP ve İYİ parti ile ittifak yapması ve baraj sorununun ortadan kalkmasıyla milletvekili çıkarabileceklerini umuyorlar. Özdemir’in aday olması SP’de bir sinerji meydana getirdi. Özdemir faktörü başta HDP olmak üzere diğer partileri de etkileyecek gibi görünüyor. Yılardır SP il başkanlığını yapan Mehmet Fırat’ta anca listede 3.üncü sırada yer bulabildi. İşte siyaset böyle bir şeydir. 40 yılını bir partiye verirsin yıllarca hizmet edersin, il başkanlığı yaparsın lakin güç sahibi birileri gelince arka sıralara düşersin. 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti’de de aynısı oldu. Partili olmayan vekiller dönemi başlamış oldu. Aslında SP kadroları bu duruma yabancı değil. Hafızanızı zorlarsanız bulursunuz.

Kamuoyunda oluşturulmak istenen algının aksine AK Parti Batman adaylarını ve listesini olumlu buluyorum. AK Parti en azından bölge illerinde fabrika ayarlarına dönmüş görünüyor. Partili olmayan vekiller yerine kendi teşkilatlarından ve dost STK’lardan aday göstermesi tabanda olumlu yansıması olacağı kanaatindeyim. AK Parti’nin zor sürecinde gemiyi terk etmeyen ve ihanet içinde olmayanların seçilmesi AK Parti açısından doğru bir tavırdır.  7 Haziran’da olduğu gibi sözde seçim çalışması yapan ve halka, “yarınız AK Parti’ye, yarınız HDP’ye oy verin. Çözüm süreci bozulmasın” diyen eski vekil artıkları da artık listede yok.

Sonuç itibariyle Batman’dan 5 vekil meclise göndereceğiz. Yaptığımız her fiilin hesabını mahşerde vereceğimiz gibi, başımıza geçecek yöneticileri seçmemizin de hesabını elbette kabirde ve mahşerde vereceğiz. Dünyada da, ahirette de pişman olmamak için; kimlerle arkadaşlık yaptığımıza, tercihlerimize, amelimize ve söylemlerimize dikkat edelim. Unutmayalım yarın her şeyin hesabını ALLAH’a vereceğiz.

 Ey Adem oğulları! Size şeytana tapmayın, çünkü o sizin apaçık bir düşmanınızdır" demedim mi?” –Yasin Suresi: 60- diye buyrulduğunda ALLAH’a verecek cevabımız olabilecek adımlar atalım.

Yoksa Ahzab 68’de: “Ey Rabbimiz! Biz reislerimize ve büyüklerimize uyduk da onlar bizi yoldan saptırdılar, derler.” Ve A’raf 38’de: “…Rabbimiz! İşte şunlar bizi doğru yoldan saptırdı. Onlara cehennem ateşinden kat kat azab ver…” diyenlerin durumuna düşmeyelim. Hesabımızı ve birlikte yol yürüdüklerimizi iyi seçelim. Wesselam…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *