382

 

Şu ana kadar 66 kardeşimizin şehid olduğu ABD ve İsrail protestoları dünya geneline yayılmış durumda. Başta İslam ülkeleri olmak üzere birçok farklı ülkede halkların tepkileri devam ediyor. Bazı İslam ülkeleri ile AB’nin pasif tutumu ve kiminin de katil terör şebekesi israil’i haklı gören açıklamaları insanlık vicdanı ve tarihi açısından utanç vesikasıdır. Ve bu utançla her zaman yüzleşmek zorunda kalacaklardır. 

Dünya Sağlık Örgütü ve AFAD’ın başlattığı ‘’Filistin’e Umut Ol’’ kampanyasının tanıtım toplantısı Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı kampüsünde hafta sonu gerçekleşti. Filistinli kardeşlerimize destek amacıyla yapılan bu tür faaliyetlerde önemsenmeli ve desteklenmelidir.

Dünya çapında yapılan mitinglerin en büyükleri Endonezya ve Türkiye’de yapıldı. Kudüs davasını gündemde tutacak, ona fayda sağlayacak her türlü eylem ve aktivite tabi ki anlamlıdır. Bunları küçümsemek, farklı manalar yüklemek ve farklı suçlamalar yapmak yanlıştır. Birbirimizi suçlamayı ve birbirimizle uğraşmayı bırakalım da sadece ana meselemiz olan “Kudüs davasına” odaklanalım. Bu anlamda Cuma günü İstanbul Yenikapı’da yapılan büyük Mitingde, Batman’da HÜDA PAR’ın yaptığı mitingde ve Diyarbakır’da Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı mitingde çok önemlidir. Hepsini önemsiyor ve destekliyoruz. Yalnız sadece meselenin miting yapmakla, slogan atmakla çözülmeyeceğini de biliyoruz. Onun için mitingler, basın açıklamaları vs. ile konuyu sürekli olarak gündemde tutup, Müslüman halklar olarak; Kudüs kamil anlamda özgürleşip, siyonistlerden temizleninceye kadar harekete geçmelerini temin için hükümetlerimize baskı yapmaya devam edeceğiz inşallah.

Yenikapı mitinginin İİT Zirvesi günü yapılması ve oraya katılan İslam ülkesi liderlerinin de mitinge katılması gerçekten dünyaya güzel bir mesaj oldu. 

Batman mitingine gelirsek: Ramazan ayı ve aşırı sıcağa rağmen “Kudüs İslam’ındır” mitingi görülmeye değerdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gerçekten güzel ve dolu dolu bir konuşma yaparak, önemli tespitler ve çözüm önerilerinde bulundu.

Filistinlilere yapılanları soykırım olarak niteleyen Yapıcıoğlu, “…Şu anda yürürlükte bulunan kanunlara göre dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir suç işlenirse Türkiye’de onlar hakkında dava açılabilir. Hangi suçlar? İnsanlığa karşı suçlar, soykırım suçları. Siyonistlerin Filistinli kardeşlerimize yaptığı soykırımdır ve insanlığa karşı suçtur. Soruşturma için savcıların Adalet Bakanlığından izni lazım. Buradan Adalet Bakanına sesleniyorum; biz buradan meydanlara çıkıp slogan atarız. Bizim elimizden bu gelir. Siz yetkili bir makamdasınız. Siz ilişkilerimiz bozulacak diye bu izni vermemezlik etmeyin. Bu izni verin ve siyonist çetenin elebaşlarıyla ilgili soruşturma açılsın. Onlar etraflarına ördükleri duvarların dışına çıkmaya korksunlar.” diye konuştu. Yapıcıoğlu, açılacak bu davaların akıbetinin Mavi Marmara davası gibi olmaması uyarısında da bulundu. Yapıcıoğlu’nun konuşmasını dinlemeyenlerin internetten bulup dinlemelerini önemle tavsiye ediyorum.

Aynı mitingde HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç’ın muhteşem sunumu ve tespitleri de mitinge damga vurdu. Hele R4bia’ya getirdiği yeni tarif çok konuşulacak gibi görünüyor. Kılınç, “Bizim Rabiamız” budur diyerek şöyle dedi:

*Tek devlet: İslam devleti

*Tek bayrak: Kelime-i Tevhid bayrağı

*Tek Lider: Hz Muhammed (sav)

*Tek Millet: Hz İbrahim milleti olan İslam milleti

Selam ve dua ile…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *