383

 

 

Batman’da partilerin ve aday adaylarının seçim yarışı ve hazırlıkları hızla devam ediyor. Şu anda belli olan iki ittifak dışında HDP ve HÜDA PAR’ın nasıl yol izleyecekleri merak ediliyor. Aday başvuruları ve algı operasyonları da baş döndürücü hızla ilerliyor. Özellikle AK Parti’de 63 aday adayı, mülakatlar, yeni il başkanının eski twitleri gerekçesiyle görevden alınması gibi tuhaf gelişmeler oluyor. Aday adayları yerel basına reklam vererek, kimisi de parayla uyduruk haberler yaptırarak, Genel merkezi etkilemeye çalışıyor. Beyler devir eski devir değil, bu oyunları kimse yemiyor artık. Artık herkes her şeyden anında haberdar oluyor. Bu entrikaları bırakında varsa projelerinizi halkın ve genel merkezlerinizin beğenisine sunun. Ben parti yöneticileri yerinde olsam öncelikle bu aday adaylarına aday olmazsa bile partiye çalışacakları yönünde taahhütname imzalatırdım.

Algı operasyonları demişken en son bir uyduruk bir habere değinmek istiyorum. Sözde aşiretler bir adayı destekliyormuş. Burada merhum Hasan Karakaya’nın üslubuyla cevap vereceğim: “Beyler küçük atında civcivlerde yesin.” Öncelikle bu arkadaşlar kendilerini halen 1940-1950’li yıllarda zannediyorlar. Bu kadar politize olmuş bir toplumda aşiretlerin ne kadar siyasette etkisi var diye bakmıyorlar mı? Tamamen yok demiyorum ancak evladın babadan farklı düşündüğü bu devirde aşiretlerden dem vurmak gerçekten komik kalıyor.

Birde eğer dedikleri gibi aşiretlerin bu gücü olmuş olsa idi, her aşiret kendi büyüğünü, kendi adayını çıkarırdı. Başkasını niye desteklesin? Kaldı ki; Batman’da her aşiretten nerdeyse farklı birkaç aday var.

Sosyal ve siyasal gerçekliğimiz bu iken, halkın ve kamuoyunu aklıyla alay edercesine yapılan bu haber ve açıklamalar ile kimi kandıracağınızı düşünüyorsunuz? Beyler! Biraz zamanın ruhunu okuyun da öylece oyunlar kurun.

HDP’ye gelecek olursak: HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, Batman’daki 1 Mayıs kutlamalarında yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Hem iktidara hem muhalefet partilerine çok açık çağrıda bulunuyoruz; Bize bir adım gelme cesaretini gösterene biz üç adım gelmeye varız. Ama bizi yok sayanı yok saymaya da varız.”

Peki, Bilgen’in bu konuşmada söyledikleri ne kadar doğru? HÜDA PAR seçime girme hakkı kazanan kendisi dışındaki 10 partiden randevu talep etti. Peki, kimler niye randevu vermedi? CHP, MHP ve HDP randevu vermedi. CHP zaten tescilli din düşmanı. MHP’nin de bölgeye bakışı belli. Peki, size ne oldu ey HDP! Kuyruğunu “Türk Solu”na kaptıran, halkına ihanetten başka bir şey vermemiş bir oluşumdan başka ne beklenir? Benim fazlaca bir şey söylememe gerek yok. Zaten Milletvekili Altan Tan, gerekli tepkiyi göstererek söylenmesi gerekenleri söyledi.

Şimdi “Kürd hassasiyeti” taşıyan insanlarımız bunların gerçek yüzünü görüp seçimde gereken dersi vereceğini umuyoruz. Siyaseten halka verecek bir şeyi olmayan ve kibir girdabında boğulan, rakiplerini küçümseyen Ak Parti ve HDP’ye en azından bölge halkının ibret vesikası olacak bir ders vererek, gerçek irade sahibi olduğunu gösterecektir inşallah. Selam ve dua ile…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *