383

 

23 Ekim 2013 tarihinde “Doğrular Rehber’le Dile Getirilecek” parolasıyla neşriyatına başlayan Bat­man Rehber Gazetesi, dördüncü yılını geride bıraktı. Beşinci yayın yılına başarı çıtasını yükselterek girm­eye hazırlanan gazetenin doğru ve ilkeli yayınında özveri ile emek veren yayın ekibini tebrik ediyorum.

İlk sayısında;

“Dürüstlüğü şiar edinerek yayın hayatına başlayan Batman Rehber Gazetesi, inşallah adil ve ilkeli bir yayın politikası izleyecek, yanlış kim­den gelirse gelsin çekinmeden dile getirecek ve daima doğruları ve hakikatleri haykıran bir gazete olacaktır.

Irk, dil, din farkı gözetmeden bütün insanları hakka ve hakikate, adalete ve merhamete, ahlaka ve iffete, saygıya ve sevgiye, barışa ve esenliğe, kurtuluşa ve iyiliğe, güzele ve görgüye, itaate ve ibadete çağıran bir mektep olacaktır.

Doğruluğu mesken, halkın sesi olmayı hedef edi­nen, güzel ahlakı yaygınlaştırmayı amaçlayan, ilahi çizgiden ayrılmayan, toplumu oluşturan bireylerin insani ve İslami görev ve sorumluluklarını hatırla­tan bir muallim olacaktır.

Güçlüden yana değil haklıdan yana olacak, mağrurların tarafını değil mağdur edilmiş mazlum­ların tarafını tutacak, sorunların çözümü karşısında mazeret değil daima marifet üretecek ve inşallah hakkın yolunu gözeterek halkın sesi ve temsilcisi olacaktır” şeklinde manifesto gibi yayın politikasını deklare eden gazeteniz Batman Rehber bu ilkelerle yürümeye de­vam ediyor.

 

2 yılı aşkın bir süredir Batman Rehber Gazetesi ailesine, yazılarımla hizmet etme ve siz değerli okurlarla haftada bir ara­da olmanın mutluluğunu tadıyorum.

Yazı ve haberlerde her zaman Hak ve adaletten ayrıl­madan, ALLAH’ın rızası ve memleketin masla­hatını gözeten bir ilke ile yolumuza devam ettik.

Dört yıl içerisinde elimizden geldiğince toplumun ifsadının önüne geçmek, memleketin sosyal, kültürel ve ekonomik sorun ve sıkıntılarını gündeme getirmeye çalıştık.

 

Bunu yağarken tabi ki tüm tespit ve görüşlerimiz­in mutlak doğru olduğu saplantısına düşmedik. Çünkü biz biliyor ve iman ediyoruz ki, tek mutlak doğru kelam ALLAH’ınkelamı ve kitabıdır.

 

Bizler bunun bilincinde olarak kimseden kork­madan, kul hakkı endişesi ve adalet ölçüsünde yazmaya gayret ettik. Hiçbir zaman ideoloji ve fikirlerin kör bataklığına saplanmadık.

 

Peygamber Efendimizin, “Zulüm ve haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” ve Hz.Ali Efen­dimizin, “Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.”uyarılarını rehber edinip kimseden korkmadan haksı­zlıkları dile getirdik.

 

Maide 8 ve Nisa 135 gibi“Adaleti” emreden ayetleri ölçü alarak görüş ve hassasiyetlerimizi okurlarımızla ve kamuoyuyla paylaştık.

 

Aynı düşüncede olmadığımız kişilere yapılan haksızlığa da karşı çıkılması gerektiğini yazılarımız­da ifade ettik. Haksızlığın “Hakk” olarak telakki edildiği bir ortamda Haktan ayrılmadan yolumuza devam etmeye çalıştık ve devam edeceğiz.

 

Toplumumuz ve Ümmet üzerine oynanan kumpas, plan ve batıl projelere onurlu bir şekilde dik durduk ve durmaya devam edeceğiz. Aynı şekil­de toplum ve nesillerimizi yok etmeye çalışan if­sad hareketlerine karşı tavrımızı net olarak ortaya koyduk ve bu yolda düşmanca tavır ve mukavemetgösterenlerden çekinip yılmadık.

 

Siz değerli okurların desteği ve duasıyla ilan hakkı elde eden gazeteniz, aynı zamanda Batman’da en çok abonesi olan ve en çok satılan yerel gazete unvanına da sahip olarak yoluna emin adımlarla devam ediyor.

 

Son olarak Batman Rehber Gazetesi’nin yeni yayın yılını tekrar kutlarken, siz değerli okurları da gazetenize olan gönüllü desteğe devama davet ediyorum. Selam ve dua ile…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *