383

 

Okulların kapanmasına çok az bir süre kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre okullar 17 Haziran 2016 Cuma günü kapanacak. 

Okulların kapanması denince akla sözde 'mezuniyet' adı altında yapılan çirkeflik ve yozlaşma adımları geliyor. Bu çirkefliklere karşı Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, okul idarecileri, eğitim sendikaları, özellikle de aile ve velilerin duyarlı olmaları gerekir.

Geçmiş dönemlerde maalesef "mezuniyet baloları" ve "mezuniyet töreni" adı altında önce üniversitelerde sonra lise, ortaokul ve ilkokullara kadar bu yozlaşma projesi adım adım uygulanarak nesillerimiz edep, ahlak ve İslami yaşamdan uzaklaştırılması hedefine ulaşılmaya çalışıldı.

Mezuniyet törenlerinin nereden çıktığına, kökeninin ne olduğuna baktığımızda, bunun batı kaynaklı olduğunu görürüz. İlk kez  1912 yılında Amerika Deniz Harp Okulu'ndan mezun olan öğrencilerin keplerini havaya fırlatarak kutladığı ve o günden sonra yaygınlaştırılan 'Mezuniyet törenleri' uygulamaları ile İslam'a aykırı ortamlarda gayri ahlaki davranışlar sergileniyor.

Mezuniyet törenlerinde kız ve erkeklerin dans ettirilmeleri, alkol alınması, yarı çıplak kıyafetler ile adeta kızların sergilenmesi tam bir ahlaksızlık örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Balo ve mezuniyet gecesi adı altında geçtiğimiz yıllarda medyaya yansıyan alkollü ve dansözlü çirkef görüntülere  duyarlı davranıp gerekli meşru tepkiyi göstermek isek bu rezil planlar yine yaşanacak gibi.

Alın size geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve basına yansıyan bir örnek:

"Karaman Anadolu Lisesi mezuniyet töreninde skandal görüntüler yaşandı. Okul İdaresi tarafından düzenlenen mezuniyet balosunda lise öğrencilerine yakışmayacak skandal olay gerçekleşti. Müzik ve eğlence programına katılan öğrenciler mezun olmanın ve kep atmanın heyecanını yaşarken eğlencenin dozunu kaçırdılar.   17–18 yaşlarında ki Lise mezunu kız öğrencilerin yarı çıplak bir şekilde eğlenmesi ve erkek öğrencilerinde ellerinde bira ile alkol almaları geceye damgasını vururken okul idaresinin hiç ses çıkarmaması tepkilere neden oldu... Üniversitelerdeki Mezuniyet törenlerinde yaşanan rezaletler sonlandırılmazken, bu Ahlaksız eğlencelerin lise mezuniyetine kadar inmesi Talim ve Terbiyenin yok olduğu ülkemizde Hükümetin eğitime ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor." 

Müslüman bir ülkede maalesef okullarımızda İslami ve ahlaki bir değer bırakmayacak şekilde moda, defile, popüler kültür, egemen kültür vb. safsata ve oyunlarla gençlerimiz iyice yozlaştırılarak nefis ve şeytanlara alet ediliyorlar. Burada asıl amaç gençlerimiz farkında olmadan; onları İslamdan, İslami değerlerden ve İslami yaşantıdan uzaklaştırmaktır.

İçki, uyuşturucu ve ahlaksızlığın tavan yaptığı bu sözde kutlamalar “mezuniyet töreni veya balosu” olarak bilinçli bir şekilde belleklere yerleştirildi.  Bazı sorumsuz okul yöneticilerinin zemin hazırladığı bu rezilliklere artık dur denmelidir.  Bu törenler maalesef, parlatılarak , özendirilerek ve teşvik edilerek gençlere ve çocuklarımıza aktarılıyor.

Mezuniyet baloları ahlaki bir çok tehlikeyi barındırıyor. Gencecik çocuklarımız henüz 13-14 yaşlarında alkolle tanıştırılıyor. Mezun olmanın verdiği heyecanla katıldıkları sözde törenlerde telafisi mümkün olmayan felaketlere sürüklenmeleri bir yana, ciddi anlamda ahlaki dejenerasyon ve bataklığa sürükleniyorlar.

Bu rezaletlere artık son verilmelidir. Bu çirkefliğe müsaade eden okul yöneticileri de cezalandırılmalıdır. Tüm mezuniyet faaliyetleri okul müdürlerinin bilgi, denetim, gözetim ve sorumluluğunda yürütülüyor. Bu tür görüntülere müsaade eden okul yöneticileri ivedilikle cezalandırılmalıdır. Şöyle bir düşünelim! Bu karakterde olanlara, eğitim için körpe çocuklar nasıl emanet edilebilir? Bu tiplerin yetiştireceği nesiller dinine ve topluma faydalı olabilir mi? Bunun önüne geçilmelidir. Yoksa vay halimize!

Batman'da da bazı okullarda öğretmen ve idareciler eliyle benzer çirkeflikler ve yozlaşma adımları maalesef geçen yıllarda atıldı. Çocuklara dans gösterileri adı altında çirkin ve açık-saçık dansöz elbiseleri giydirildi. Bu rezalet görüntülerin yanında birde körpe çocuklar öğretmenlerinin siyasi saplantılarına alet ediliyor. Örgüt söylemleri ezberletilen çocuklar törenlerde öne sürülüyor.

Son olarak Batman Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri, Eğitim Sendikaları ve velilere şu uyarıda bulunmak istiyorum: Çocukları siyasi ve ideoljik dar kalıplarının bataklığına çekmek isteyen (ismi ben de mahfuz) bir ortaokulun müzik öğretmeninin, mezuniyet törenlerinde çocuklara gerilla elbisesi giydirip tiyatro gösterisi yaptıracağı bilgisini aldım. Biz çocuklarımızı okul okumaları için mi gönderiyoruz? Yoksa böyle sapkın düşünceli öğretmenlere teslim edilsin diye mi gönderiyoruz? Yetkililer acil olarak bu sapkınlıkların önüne geçmeli, bu yozlaşma ve yoldan çıkaran tören ve programlara engel olmalıdırlar. Wesselam...

 

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *