İlyas Tetik, Türk besteci, kemancı, müzisyen ve müzik yönetmenidir. 25 Eylül 1960’ta İzmir’de doğdu. Müziğe 13 yaşında keman çalarak başladı. Genç yaşlarda İstanbul’a gelerek stüdyo müzisyenliğine adım attı ve kısa sürede Türkiye’nin en çok aranan kemancılarından ve müzik yönetmenlerinden biri oldu.

Kariyeri boyunca hem besteci hem aranjör hem de orkestracı olarak yüzlerce projede yer aldı. Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya, Ebru Gündeş ve daha birçok önemli sanatçının çalışmalarında imzası bulunur.

Müzik yönetmeni olarak ilk büyük başarısı Tüdanya’nın “Seni Sevmeyen Ölsün” albümünü yönetmesiyle geldi. Ardından birçok hit şarkıya besteci olarak katkı sağladı. Bunlar arasında “Seni Buldum Ya”, “Yıllarım”, “Hayatımı Yazsam Roman Olurdu”, “Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan”, “Bulunur Elbet” gibi geniş kitlelerce bilinen eserler yer alır.

İlyas Tetik, müzik sektöründe hem üretkenliği hem de çok yönlülüğüyle tanınmıştır. Keman virtüözlüğü, düzenlemeleri ve klip yönetmenliğiyle de uzun yıllar adından söz ettirmiştir.

Barış Manço Kimdir?
Barış Manço Kimdir?
İçeriği Görüntüle

5 Temmuz 2021’de İstanbul’un Sarıyer ilçesinde 60 yaşında hayatını kaybetmiştir. Cenazesi Eyüp Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Muhabir: Editör