image

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Batman’da esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Bakan Soylu Özel Harekat Şube Müdürlüğü ziyaretinin ardından Valilik toplantı salonunda Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Batman Valisi Ahmet Deniz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü Ali Akkaplan, ilçe kaymakamları ve kurum amirlerinin katılımıyla toplantı yaptı.

Bakan Soylu Esnafın Sorunlarını Dinledi

 Valilik ziyareti ve toplantıların ardından Bakan Soylu Vali Ahmet Deniz ile birlikte Gülistan Caddesine geçerek, esnaf ziyaretinde bulundu. Caddede bulunan esnafı tek tek gezerek, ziyaret eden Bakan Soylu, esnaf ile bir süre sohbet etti, sorunlarını dinledi.

 Bakan Soylu’dan ‘Batman Her Yerde Okuyor Kampanyası’na Destek

 Bakan Soylu esnaf ziyareti sırasında bir çay evinde oturarak vatandaşlarla sohbet etti, Valilik tarafından başlatılan “Batman Her Yerde Okuyor Kampanyası” kapsamında vatandaşlarla birlikte kitap okudu. 

Bakandan İlgilenme Sözü

Ziyaret sırasında yaklaşık 19 yıl önce FETÖ'cü polisler tarafından kaçırılarak katledilen Cevzet Soysal’ın oğlu Mücahit Soysal, Bakan Soylu’dan babasının na’şının bulunmasını istedi. Babasının kaçırılıp katledilme olayıyla ilgili Bakan Soylu’ya bilgi veren Soysal, yaptıkları tüm müracaatlara rağmen babasının gömüldüğü yerin belli olduğu halde gösterilmediğini belirterek, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Mücahit Soysal’ı dinleyen Bakan Soylu, konunun takipçisi olacağını belirtti.

Bakan Soylu’ya sadece babasının na’şının bulunup kendilerine verilmesini istediğini belirten Cevzet Soysal’ın oğlu Mücahit Soysal, “Bakan Süleyman Soylu Batman’a gelmişti, onun için 19 yıl önce kaçırılan babam Cevzet Soysal ile ilgili bilgi verdim. O da olayla ilgileneceklerini söyledi. Biz de umutluyuz. İnşallah iyi bir sonuç alabiliriz diye düşünüyorum. Babam 19 yıl önce FETÖ’cü polisler tarafından kaçırılıp infaz edildi. 24 gün boyunca işkence edildi. Babam şu anda Beşiri kırsalında bir yerde gömülüdür ve onun na’şına daha da ulaşmış değiliz. Onun için babamın na’şının bulunması için Bakan Soylu’dan istekte bulundum. İnşallah bize yardımcı olur diye düşünüyoruz.” dedi.

Esnaf ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Soylu’nun, daha sonra Batman’dan ayrıldı.  İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *