image

Batman’da en çok tekstil sektörü büyüdü. Batman’da yaklaşık 100 tekstil Atölyesi hizmet veriyor ve buralarda 10 bin kişi istihdam edilmekte, devletin verdiği teşvikler sayesinde iş adamları yatırmalarını artırarak istihdam olanaklarını artırıyorlar.

Bunlardan biri de Organize Sanayi Bölgesinde hizmet veren Çiçek Tekstil oldu. Daha önce 250 kişiyi çalıştıran firma şimdi İse bu sayıyı 350 kişiye çıkardı.

800 KİŞİYİ İSTİHDAM ETMEYİ HADEFLİYORUZ

Çiçek Tekstil sahibi Bedri Çiçek, yatırımla ilgili yaptığı açıklamada, “Başbakanımız Binali yıldırım Diyarbakır’ da bölgeye yönelik destek paktını açıklamasından sonra, Bizler de Batman’da yatırımlarımızı artırmaya başladık. Devlet desteği oldukça üretimimizi en üst seviyeye çıkaracağız.6 ay önce 250 kişiye istihdam ederken şimdi ise bu sayıyı 350 kişiye çıkardık. Devletimizin bölgeye yönelik açtığı teşvik paketinden sonra 800 e yakın kişiyi istihdam etmeyi hedefliyorum. Şuan da 10’ e yakın tekstilci bulunmakta, bu tekstilcilerin yanında 10 bine yakın insana iş imkânı sağlanmaktadır. Biz bütün Avrupa ülkelerine üretim yapıyoruz. İspanya, Almanya, İngiltere.. Hedefimiz üretimden sonra ihracat yapmak. Daha önce insanımız İstanbul ve başka illerde çalışmaya giderken şimdi ise kendi memleketimizde iş imkânı buluyorlar.” İfadelerini kullandı. Abdullah Eşenbuğa

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *