image

Genç MÜSİAD Batman Şubesi tarafından düzenlenen 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı Mezopotamya Otelde Gerçekleşti. Toplantıya Vali Ahmet Deniz, MÜSİAD Yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri katıldı. Toplantı Kur-an tilaveti ile başladı.

 Kur-an tilavetinin ardında sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimde, İslam ülkelerinin doğal zenginliklerine rağmen bir olamayışı ve İslam ümmetinin gördüğü bunca zulme dünyanın sessiz kalması konusu işlendi.

BATI MEDENİYETİ ÇÜRÜYOR

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, “Yüce milletin ferdi olmaktan çok gurur duyuyorum. Sinevizyon gösterisinde gördüğümüz gibi dünyanın birçok yerindeki zalimliklere, zulümlere ülkemizden başka Karşı koyan olmadığını görünce bu milletle gurur duyduğumu dile getirmek istiyorum. Bizim medeniyetimiz farklı çünkü temelinde Adalet ve Merhamet barındırıyor. Bir medeniyetin temelinde bunlar yoksa o topluluğa medeniyet demek mümkün değil. Herkes batı medeniyeti diye geziyor, fakat batı medeniyeti çürüyor, çünkü merhamet yok. Bunca insan ölürken sessiz kalıyorlar. Silah veren onlar topu, uçağı veren onlar, lafa gelince de insan hakları savunucusu onlar böyle bir şey yok. “dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Genç MÜSİAD Batman Şube başkanı Kadir Şeker katılımcıları selamladı. Şeker yaptığı konuşmada, “Genç Müsiad 2002 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük Gençlik STK’sı olma unvanını taşımaktadır. Genel Başkanımız Nail Olpak’ın deyimiyle; Müsiad’ın en büyük projesi Genç Müsiad’tır ve Genç Müsiad sosyal sorumluluk projeleriyle her zaman ses getirmeyi başarmıştır. Sadece Dünya’nın ve Ülkemizin birçok noktasında değil Batmanlıların da artık kendi sorunlarına birlik ve beraberlik içerisinde daha duyarlı ve ilgili olması yönünde lokomotif görevi üstlenmektedir. Bu duyarlılığın artarak devam edeceğini ümit ediyoruz.” Dedi.

HER ALANDA VARLIK GÖSTERMELİYİZ

 Gençlerin ülkenin kaderine aktif bir şekilde katılmaları gerektiğini söyleyen şeker, “Biz gençleri tembelleştiren bir söz olan “ Gençler bu ülkenin geleceğidir.” Sözünü pratikte değiştirme vakti gelmiştir. Artık gençler bu ülkenin geleceği değil, bugünün ortakları olarak her alanda varlık göstermelidir. Geleceğin değil bugünün değerleri olmalıdır. “Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın” örneği ile motive edilen gençlerle yetki devri paylaşımında sıkıntı yaşayanlar şunu bilmelidir. Yönetim gücü gençlerin dinamizmi ve yetişkinlerin tecrübesi ile anlam kazanır. Artık girişimcilik kavramının içinde duyamadığımız emek, tecrübe, usta-çırak ilişkisi gibi medeniyetimize ait çok önemli öğelerin girişimcilikle anılmaması. Bu bizi dertlendiriyor. Bizde Müsiad’ın ve medeniyetimizin değerleriyle kaybettiğimiz bu değerleri unsurları girişimcilik kavramına tekrar kazandırmak için çaba sarf ediyoruz.” İfadelerini kullandı. 

OKUMA KAMPANYASINA DESTEK

Genç MÜSİAD 5. Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan Üye ve STK Üyeleri daha sonra Valiliğin Başlatmış Olduğu Batman Her Yerde Kitap Okuyor Kampanyasına Destek Verdi. Şevki Aslan

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *