image

Kızılay başkanının son günlerde kan stoklarının azaldığı yönündeki açıklamalarının ardından çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyaları devam ediyor. Batman Belediyesi hizmet binasındaki bir bölümde Kızılay için düzenlenen 'Batman Belediyesi Kan Veriyor Ülkesine Can Veriyor' kampanyasıyla kan bağışları yapıldı.

Kan bağış kampanyasına başta Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Asma ve belediye çalışanları kan bağışında bulundular.

Yapılan bağış sonrası basına açıklamasında bulunan Batman Belediye Başkan Vekili Aksoy, "Batman Belediyesi olarak valiliğimizin başlattığı kan bağışı kampanyasına katıldık. Tabi ki kan vermek hem çok onurlu bir görev. Hastalara şifa olabilmek bizi çok sevindiriyor. Sağlıklı kan verme uygulamasına herkesi davet ediyorum. Herkes kan versin. Kan stoklarımızı hep yüksekte tutalım. Zaman zaman kan vermenin sağlığa olan faydaları da biliniyor. O zaman hem sağlık kazanmak, hem de vermek için ben herkesi kan vermeye davet ediyorum. Biliyoruz ki ülkemizde kan verme alışkanlığı çok yüksek değil, bu sadece belediye ile ilgili bir problem değil. Toplumumuzun bütün kesimlerinde bu alışkanlığın yerleşmesi lazım… Bu konuda farkındalık oluşturmamız lazım. Basının yaptığı da, bu farkındalığın artırılmasında önemli bir katkı. Bu acıdan size teşekkür ediyorum. Hepimiz birbirimiz için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.  Şevki Aslan

  

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *