image

Aile hayatını tehdit eden evlilik programları bazı tedbirlere rağmen artarak devam ediyor. Evliliği, aile hayatını, gençlerin ahlakını tehdit eden bu tür programların izlenmemesini isteyen Batmanlı âlimler vatandaşlara uyarılarda bulundular.

BU PROGRAMLAR HARAMDIR! 

İslam dini ve toplumumuzda kutsal olan evlilik ve aile müessesenin çok kolay bir olguymuş gibi  insanlara tanıtılması, toplumun dinine, örf ve adetlerine ters düşen evlilik programlarının aile kurumunu olumsuz etkilediğini belirten Molla Abdullatif Ayhan, insanların evlendirilmek üzere programlara çıkarılmasının gençlere olumsuz örnek olarak yansıdığına dikkat çekti.

Ayhan, bu tarz hareketlerin Kur’an’da kesinlikle yasak olduğunu vurgulayarak, “Hucurat Suresi’nde Allah hükmü net şekilde ortaya koymuştur. Bu ve bu tarz ayetler, bu tip evlilik programlarını ve buna benzer hareketleri de yasaklıyor.  Dolayısıyla bu programlar haramdır” dedi.

Bu programı yapanların ve yayınlayanların da günah işlediğine dikkat çeken Ayhan, “Bu programı yapanlar, yapılmasına izin verenler ve yayınlayanlar en az bu günahı işlemiş kadar suçludurlar. Biz şayet Müslümanız, Kur’an’a, sünnete inanıyoruz deniliyorsa, dolayısıyla Kur’an’da belirtilen emir ve yasaklara uymak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

EVLİLİK GENÇLERİN GÖZLERİ ÖNÜNDE KARARTILIYOR

 Evliliğin kutsiyetini yok eden, Peygamberimizin sünneti olan evliliği gençlerin gözleri önünde karartan bu tür programların izlenmesinin dinen caiz olmadığını belirten Molla Salih Gültekin de, özellikle evlilik ile ilgili, gençlere  kötü tecrübeler gösterildiğini söyledi. Gültekin “Bu kötü tecrübeler neticesinde evliliğe farklı bir bakış açısı sergilenmektedirler. Yapılan dizilerde, evlilik programlarında, gençlik programlarında olsun evlilik ile ilgili kötü algılar oluşturulmaktadır. Hâlbuki Cenab-ı Allah bizleri bu fıtratta yaratmış. Evliliğin hem kadın hem de erkek için gerçekten çok güzel duyguların paylaşılacağı, hayatın paylaşılacağı bir ortam olarak belirlemiştir. Fakat günümüz dünyasında ise maalesef insanlarımız bencilleşmekte. Egolarını tatmin etmek için kendi duygularını bastırıp farklı farklı düşünceler içerisine girmektedir. Bu da evlilikteki saygıyı, sevgiyi ve fedakarlığı da maalesef yok etmektedir.” ifadelerini kullandı.

BU TÜR PROGRAMLAR İZLENMEMELİ

Televizyonlardaki birçok program ve dizinin aile hayatını tahrip ettiğini belirten Molla Ali Arslan ise, başta evlilik programları olmak üzere ahlaka aykırı programların izlenmemesi gerektiğini belirtti. Arslan, “ Özellikle ebeveynler gençleri bu programlar konusunda aydınlatmalı. Müslümanların evlerinde bu tür programların izlenmesine müsaadede edilmemeli.” Uyarısında bulundu.   İlhan Yıldız

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *