image

Batmanlı Tarihçi Çelik:

 

 

İslam ümmetinin şanlı tarihini ve parlak geçmişini tanıması, Müslümanların bir araya gelip sömürgeci Batı'ya karşı önemli bir güç haline gelebilmeleri ve sömürgeden kurtulabilmeleri öncelikle yeni bir eğitim müfredatına ihtiyaç olduğunu söyleyen Çelik, ayrıca İslam ümmetinin tek güç olabilmesi için de halifelik kurumunun tekrar ihya edilmesi gerektiğini belirtti.

Arabistan'da doğan İslamiyet'in 4 halife döneminde İran, Mezopotamya ve Mısır’a kadar yayıldığını söyleyen Çelik, İslam'ın Abbasiler ve onlardan önce Emeviler döneminde Avrupa içlerine kadar yayıldığını ve buraların İslam memleketleri haline getirildiğini ifade etti.

AVRUPALILAR BİRLEŞTİKÇE MÜSLÜMANLAR AYRIŞTIRILDI VE PARÇALANDI

Zaman içerisinde Kafkasya, Balkanlar, Hindistan, Orta Asya gibi uzak diyarlara kadar Müslümanların ulaştığını belirten Çelik, bu süreçte onlarca İslam devletinin oluştuğunu fakat zamanla Müslümanların parçalandığını söyleyerek, şöyle konuştu:"20'nci yüzyıla doğru geldiğimizde İslam düşmanları, başta İngilizlerin büyük Britanya Krallığı'nın sömürgecilik faaliyetleriyle Müslümanlar baskı altına alınarak bir elin parmakları kadar olan ve bütün İslam dünyasını temsil eden İslam ülkeleri zaman içerisinde parçalanarak, bölünerek küçük devletçilikler haline getirildi. Bugün sayısı 57'ye kadar çıkan İslam ülkesi diyebileceğimiz devletler oluşmuştur. 20'nci yüzyıl boyunca Avrupalılar birleştikçe Müslümanlar ayrıştırıldı ve parçalandı. Bu da Müslümanların daha kolay yönetilebilmesi için uygulanan bir projeydi."

MÜSLÜMANLARIN İTTİFAKA, VAHDETE VE BİR LİDERE İHTİYAÇLARI VARDIR

Müslümanların birliğini sağlayacak bir uyanışa ve dirilişe ihtiyaç olduğunun altını çizen Çelik, sözlerine şöyle devam etti:"Bugün nüfus itibarıyla Müslümanların yaşadığı coğrafyaya baktığımızda her açıdan dünyanın merkezi sayılabilecek pozisyonda. Ortadoğu, Uzakdoğu ve Yakındoğu dediğimiz enerji, su ve kara ticaret yolarının bulunduğu bölge, yeraltı ve yerüstü zenginliği bakımından en zengin bölge. Siyasi ve ekonomik açıdan bu avantajları kullanamayan Müslümanlar dünyanın ekonomik, sosyo-kültürel açıda en geri kalmış milletleri durumuna düşmüşlerdir. Müslümanların bir an önce bu durumdan kurtulup tarihte olduğu gibi yine dünyaya yön verecek, Müslümanların birliğini sağlayacak bir silkinişe, uyanışa ve dirilişe ihtiyaçları vardır. Bunun oluşabilmesi için öncelikle Müslümanların ittifaka, vahdete ve bir lidere ihtiyaçları vardır. Müslümanların yeniden eğitimlerini, dillerini, kültürlerini İslamlaştırmasına ihtiyaç vardır."

İSLAM DÜNYASINI TANIYAN BİR GENÇLİK OKULLARDA YETİŞMİYOR

Günümüz gençliğinin İslam ümmetinin geleceği adına önemli olduklarını bundan dolayı gençlerin kendi gerçek tarihlerini tanıyabilmeleri için eğitimde köklü değişikliklerin olması gerektiğini vurgulayan Çelik, şu değerlendirmede bulundu:"15 Temmuz darbe girişiminden sonra oluşan fırsatları değerlendirip sosyal bilimlerde, eğitim sisteminde köklü değişikliklerin olması lazım. Bugün okullarda öğrencilerimize ve gençlerimize anlatılan coğrafya, tarih derslerinde tarih boyunca bize düşmanlık yapmış, bizi bölmüş-parçalamış Avrupa devletlerinden esinlenmiş bir sistemle eğitim veriyoruz. Dolayısıyla İslam dünyasını tanıyan bir gençlik okullarda yetişmiyor. İslam dünyasını, Müslümanları düşünen, dert edinen bir gençliğin yetişmesi için elimizden geleni yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMAN BİLİM ADAMLARINI VE ÖNDERLERİNİ GENÇLERİMİZ TANIMIYOR

Gençlerin kendi kültüründen, geçmişinden, tarihinden bihaber yetiştiğini ifade eden Çelik, "Şu anda sosyal bilimlerde Avrupalılar başı çekiyorlar. Müslümanların binlerce yıl bilime öncülük ettiğini Müslüman bilim adamları ve Müslüman önderlerini gençlerimiz tanımıyor. Hiçbir şekilde ihtiyacımız olamadığı halde, bize hiçbir şekilde faydası olmadığı halde birçok batı kültürünün eseri olan bilgiyle gençlerin kafalarını dolduruyoruz. Bu gençler kendi kültüründen, geçmişinden ve dininden habersiz yetişiyor. Bu şekilde yetişen gençlerden gelecekte herhangi bir icat yapmalarını, bilimsel bir adım atmalarını veya insanlara öncülük etmelerini beklemek yanlış olur. Akla, bilime ve İslamiyet'e dayalı bir eğitim sistemi için acilen önlemler alınması lazım. Müfredatın değişmesi lazım… Başta da okullara İslam tarihi, İslam ülkeleri, coğrafyası veya İslam medeniyeti tarihi dersleri mutlaka müfredata eklenmesi şarttır." diye belirtti.

MÜSLÜMANLARI IRKÇILIK VE MİLLİYETÇİLİK BELASIYLA PARÇALAMIŞLARDIR

İslam ümmetinin bölündüğünü, parçalandığını kaydeden Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda dünya üzerinde 57 İslam ülkesi 1,6 milyar nüfus ve coğrafya olarak da milyonlarca metrekare toprağa sahip bir Müslüman nüfus mevcuttur. Yakın zamana kadar, yani 20'nci yüzyıla kadar İslam ülkesi birkaç taneydi. Fakat şu anda çoğunun ismini bilmediğimiz 57'ye yakın ülkeye bölünmüş durumdayız. Her ne kadar '20'nci yüzyılda sömürgecilik sona erdi, Müslüman ülkeler bağımsızlıklarını kazandı' diye yeni ülkeler ortaya çıkmış ise de bu ülkelerde yöneticilik yapan ve Batı okullarında eğitim görmüş olan yöneticilerin Batı'ya olan bağlılıkları nedeniyle pek de bağımsız oldukları düşünülemez. 1'nci Dünya Savaşı başladığı döneme kadar Arabistan, Yemen, Afrika'nın büyük bir kısmı, Mısır, bu bölgelerin tamamı İslam bayrağı altında Osmanlı toprakları iken, bugün 20'ye yakın yeni ülke kurularak ve neredeyse her bir aile, aşirete, kavme bir devlet kurdurularak Müslümanları ırkçılık ve milliyetçilik belasıyla parçalamışlardır."

DÜNYA MÜSLÜMANLARINI BİRBİRİNDEN HABERDAR EDECEK BİR İLETİŞİM MEKANİZMA YOK

Parçalanan İslam coğrafyasının Batılılar tarafından sömürgeleştiğini belirten Çelik, şunları ifade etti: "1920'li yıllara kadar Lübnan, Suriye ve Irak gibi ülkeler yoktu. Başta İngilizler olmak üzere Batılılar kendi sömürgelerine olan bakışlarından dolayı dünyayı kendilerine göre konumlandırdı. İslam dünyasını; Yakındoğu (Anadolu, Balkanlar), Uzakdoğu (Hindistan, Çin, Japonya) ve Ortadoğu (Mezopotamya, İran, Irak, Mısır, Filistin) dizayn edip kullanmaya başladılar. Bugün coğrafi olarak kullandığımız terimler, coğrafi olarak isimlendirilen bölgeler tamamen Büyük Britanya Krallığının sömürge imparatorluğuyla ilgili olan kavramlardır. Oysa tarihte buraların tamamı İslam medeniyetinin hüküm sürdüğü topraklardı. Bugün Uzakdoğu'da Arakan, Moro, Eritre veya Afrika'da Somali, Nijerya gibi nüfusunun büyük bir kısmı Müslüman olan ülkelerdi. Şİmdi bunların nerede olduğunu, hangi coğrafyada kaldığını, ne tür sorunlarının olduğunu, durumların ne olduğunu bilmiyoruz. Bunları bize bildirecek, bizi haberdar edecek veya onları bizden haberdar edecek bir sistemimiz, bir iletişim mekanizmamız yok. Bu Müslüman kardeşlerimiz bilinçli bir şekilde uzun süre yürütülen sömürgeci politikalarla birbirinden uzaklaştırılmıştır."

KARDEŞİMİZ OLAN MÜSLÜMAN ÜLKELERİ DAHA İYİ TANIMAMIZ GEREKİYOR

15 Temmuz'da kimin dost, kimin de düşman olduğunun görüldüğünü anlatan Çelik, "15 Temmuz darbe girişimi gecesinde kimlerin bizim için ağladığını, kimlerin bizim için dua ettiğini, kimlerin sabaha kadar uykusuz kaldığını yeni fark ettik. Kimlerin de sevinç gösterileri yapmak için beklediklerini, 'Türkiye'de darbe gerçekleşir de eğleniriz' diye Batı başkentlerinde, İstanbul İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesinde laik, Kemalist ve ulusalcı kesimlerin darbenin başarılı olmasını beklediklerini gördük. Bunların Avrupa başkentleri ile beraber sevinç gösterileri yapmak için beklediklerini de biliyoruz. İslam ülkelerinin başkentlerinde, sokaklarında Mekke, Medine, Malezya, Pakistan, Kabil, Kahire, Cezayir, Tunus ve Fas gibi Müslüman memleketlerde sabaha kadar gözyaşı döküp bizim için dua ettiklerini biliyoruz. Bununla kimin dost, kimin düşman olduğunu öğrenmiş olduk. Dolayısıyla dostumuz ve kardeşimiz olan Müslüman ülkeleri daha iyi tanımamız gerekiyor. Gençlerimize bunları daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Düşmemizi, ayaklar altında ezilmemizi bekleyen Batı'nın ne kadar gaddar olduğunu ne kadar emperyalist ve sömürgeci olduklarını bilmemiz gerekir." dedi. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *