image

AKSOY, 20 kişilik bir heyetten oluşan Köy Korucuları Federasyonu yöneticileri ile Kristal Parkta öğlen yemeğinde bir araya geldi. Düzenlenen yemek programına Batman Belediye Başkan Yardımcısı A.Vahap ASMA, Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Ziya SÖZEN ve dernek başkanları katıldı.

ÜLKEMİZ DAR BİR KÖPRÜDEN GEÇİYOR

Köy Korucuları Federasyonu Yöneticileri ile bir araya gelinen yemekte konuşan Batman Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket AKSOY, ‘’Malum ülkemiz bugünlerde dar bir köprüden geçiyor. Dünyada ne kadar düşmanımız varsa bu düşmanlıklarını bugünlerde göstermek için ellerinden gelen bütün çabayı sarfediyorlar. Her fırsatta söylemeye çalışıyorum biz aslında 15 Temmuz’dan sonra ikinci bir Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Sizler de, sizlerin temsil etmiş olduğu zihniyette bu savaş içerisinde, Kurtuluş Mücadelesi içinde ülkemizin birliği ve bütünlüğü için hakikaten çok zor ama çok onurlu bir görev. İnşallah güzel günler bizim, bugünler hep böyle gitmeyecek. İnşallah doğusu ve batısı ile kuzeyi ve güneyi ile birlik ve beraberlik içerisinde, refah ve huzur içerisinde yaşayacağız’’ ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDEN ASKER AİLELERİNE DESTEK

 Öbür tarafta Batman Belediyesi, 4109 sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkında Kanun'a göre,  asker ailelerine 2017 yılı bütçesinden pay ayrılması için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalara ilişkin konuşan Batman Belediyesi Başkanvekili Ertuğ Şevket AKSOY, vatandaşların hak ettiği hizmetlere kavuşması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, "Bu seneki bütçe çalışmalarımızda, geçen 10 yıl içerisinde bütçeye ödenek konmakla beraber, asker ailelerine hiç yardım yapılmadığını gördük. Belli bir ödenek ayrılıyor ve başka fasıllara aktarılıyordu. Geçen yıl da bütçeye konulan ödenek 36 bin lira ancak yine bu ödenek kullanılmamış, başka kalemlere aktarılmış. Vatan için canlarını feda eden askerlerin ihtiyaç sahibi aileleri için 2017 bütçesine 420 bin lira ödenek ayırdık" dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *