image

Batman İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde masa başı afetlere hazırlık tatbikatı yapıldı. Etkinlikle ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Afet ve olağandışı durumlar hayatı kesintiye uğratan önemli olgulardır. Çok yönlü etkileri olan bu durum en başta insan sağlığını etkilemektedir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak afet ve olağandışı durumların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı il sağlık afet planı, hastane afet planları ve Türkiye afet müdahale planı yerel düzey sağlık hizmet grubu oluşturulmuştur. Afete hazırlık sürecimiz “masa başı” ve “saha tatbikatlarıyla” desteklenmektedir.” Denildi.

 Batman’daki tüm sağlık kurumlarının masa başı tatbikata katıldığı belirtilen açıklamada,“Bu minvalde 22 Aralık 2016 günü ilimiz Bölge Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. İhsan BODAKÇİ’ nin başkanlığında, İl Halk Sağlığı Müdürü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, AFAD ve ilimizdeki tüm kamu ve özel hastanelerin katılımıyla İLSAP masa başı tatbikatı düzenlenmiştir. Tatbikatta afet planlarıyla  ilgili sunumlar yapılmış, önceden belirlenen senaryo üzerinde kapasite analizi yapılarak eksikler tespit edilmeye çalışılmıştır.” İfadeleri kullanıldı.

Oldukça verimli geçen tatbikatın ardından İl Sağlık Müdürü Dr. BODAKÇİ kısa bir açıklama yaparak, “ Karşılaşacağımız tüm afetler için hazırlıklarımızı büyük bir ciddiyetle sürdürmeye devam edeceğiz, bu noktada diğer paydaşlarımızdan beklentimiz afete hazırlık sürecini etkin bir işbirliği içinde geçirmektir.” Dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *