image

Batmanda duyarlı vatandaşlar özelde Halep genelde ise İslam coğrafyasında yapılan zulümleri kınadılar. Konu ile ilgili düşüncelerini gazetemize paylaşan vatandaşlardan Osman Salman “Kundakta ki bebeklerin bile saçlarını ağartacak türden vahşetlerin yaşandığı Suriye deki, özellikle Halep'teki Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Dünyanın gözleri önünde ölüme terk edilmiş, caddelerde, sokaklarda ya da enkazların altın da çocukların cansız bedenleri ve kulakları sağır edecek şekilde arşa yükselen çığlıkları bizleri derinden yaralıyor. Eğer elimizle birlikte vücudunuzu da taşın altına, bu ağır imtihan ve sorumluluk altına koymazsak yarın mahşerde bu vebalin altından kalkamayız. Dualarımızla birlikte yardım kampanyaları düzenleyip Halep'teki kardeşlerimize sahip çıkmalıyız.” Dedi.

“BU AMANSIZ FİTNE ATEŞİNİN SÖNMESİ İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

Birleşmiş milletlerden bir beklentilerinin olmadığını belirten Salman “Birleşmiş Milletler İslam âlemini parçalara ayırmak ve içimize fitne tohumlarını ekmek için canla başla çalışan bir kurum gibidir. Müslümanın dostu, kardeşi ancak ve ancak Müslümanlardır. Bu amansız fitne ateşinin sönmesi için birlikte hareket etmeliyiz” İfadelerini kullandı.

“ÜMMETİN SUSKUNLUĞUNUN BEDELİDİR BELKİDE HALEP”

Halep’teki zulmü kınayan bir başka vatandaş, Hasan Fidancı “Bugün Halep’te olan insanlık dışı vahşeti dil ile anlatmak imkânsız. Paramparça olan bedenler, anasız, babasız kalan çocuklar, hatta kolu bacağı kopmuş minnacık bebekler. Manzara içler acısı başta Halep olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlum Müslümanlar insanlık dışı vahşetlerle katlediliyor. Ümmetin suskunluğunun bedelidir belki de Halep. Ama içler acısı olan asıl durum ise ümmetin sessizliği ve tefrikayla parçalanmasıdır. Şii - Sünni diye ayrılan ümmet nihayetinde birbirinin kanını dökmekten asıl hasımlarını unutur hâle geldi.” dedi.

“ ZULÜMLER, MÜSLÜMANLAR TEK YÜREK OLURSA SON BULABİLİR”

Saldırıları kınayan diğer bir vatandaş Nurullah Bayman ise, “Bütün İslam coğrafyasındaki zulümleri hepimiz görüyoruz. Halep’teki katliamı elbette ki kınıyoruz. Ancak sadece kınamakla bu zulümler bitmiyor. Bu zulümler, Müslümanlar tek yürek olursa son bulabilir.” Dedi. (M. Emin Uraz)

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *