image

Hep savaşla anılan Halep, bir zamanlar tatlı çeşitleriyle meşhurdu. Halep’ten ve Suriye’nin diğer kentlerinden Batman’a sığınan Suriyeliler kendileriyle beraber damak zevklerini, tatlılarını da getirdiler. Bunlardan biri de Halep’li tatlı ustası İbrahim el- Hasan. Mehtap civarı, Ekomar’ın yakınında tatlı dükkânı açan Hasan, burada Halep tatlılarını müşterinin beğenisine sunuyor.

HALKIN İLGİSİNDEN MEMNUNUZ

Halep ve Şam tatlılarına müşterinin ilgisinin iyi olduğunu belirten Hasan, “ Burayı 4 ay önce açtık. Halkın ilgisinden memnunuz. Müşterilerimiz her geçen gün çoğalıyor. Gelen müşteriye önce tatlıyı veya baklavayı tattırıyoruz, sonra satıyoruz. Mesela Halep’e özgü şöbiyet var. Çok farklı, tadı başka bir tatlı… Kaymaklı yapıyoruz. Tadı çok güzel oluyor. Hamuru Suriye’ye özgü yoğrulan, farklı karışımlardan yapılmış, çok lezzetli bir künefe çeşidimiz var. O da müşterilerden ilgi görüyor. Kadayıfa benzeyen beyaz Halep beluriyesi de ilgi gören ayrı bir tatlı.” İfadelerini kullandı.

 HALEP TATLISI İÇİN TA İSTANBUL’DAN GELİYORLAR

 Halep tatlılarına her kesimden ilgi olduğunu söyleyen Hasan,“Halep tatlıları arasında en çok dördü ilgi görüyor. Magrume, beluriye, terci asfur ve bohce… Batmanlı, Suriyeli, dışarıdan gelenler, kısacası herkes tatlılarımıza ilgi gösterip alıyor. Ta Ankara’dan, İstanbul’dan Halep tatlısı almak için geliyorlar. Halep lezzetlerini halka sunmaktan memnunuz. Herkesi bekliyoruz.” Dedi. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *