image

Suriye’nin Halep şehrinde rejim ve Rusya tarafından yapılan katliamlara tepkiler sürüyor. Batman’da İslami STK’lar öncülüğünde, Cuma namazının ardından Halep’te yapılan saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

ELLER HALEP İÇİN DUAYA KALKTI

Batman’da birçok camide İslami STK’lar öncülünde bir araya gelen vatandaşlar, Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından özelde Halep, genelde İslam coğrafyasında zulme uğrayan Müslümanlar için ellerini semaya kaldırarak dua etti.

Cuma namazının bu haftaki konusu ise Halep oldu. Halep’te yaşanan katliamlara dikkat çekilirken, Diyanet İşleri Başkanlığı, “Halep’te İnsanlık Ölmesin!” başlığıyla hutbesine yer verdi.

BUGÜN BİZE HALEP’İ YAŞATMAK DÜŞÜYOR

Ulu Cami imamı Abdullah Sav hutbesinde Halep’teki mazlumlar için yardım çağrısı yaptı. Halep için yardım kampanyasının başlatıldığını ve herkesi bu kampanyaya destek vermeye çağıran Sav,“Bizler, Halep’ten yükselen ve yüreklerimizi dağlayan çocuk çığlıklarını, annelerin çaresiz feryadını, babaların, yaşlıların ah-u inlemelerini elbette duyacağız. Duyacağız ki insanlık ölmesin. Bizler, Halep’ten son bir ümitle bize uzanan elleri elbette boş çevirmeyeceğiz. Çevirmeyeceğiz ki insanlık ölmesin. Bugün bize Halep’i yaşatmak, yine insanlığın ölmediğini haykırmak düşüyor. Kardeşlerimize yalnız olmadıklarını göstermek, onlara bir umut ışığı olabilmek düşüyor.” dedi.

 

Cuma namazının ardından tüm camilerde Halep için yardım toplandı. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *