image

Batman Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen panele Prof. Dr. Şemsettin Dursun ve Eğitimci/ Yazar Şefik Sevim’in konuşmacı olarak katıldığı panel Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan IHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi; IHH'nın Batman ve Suriye de yaptığı hizmetleri anlattı.Başkan Şansi, katılımcılardan Suriye için başlatmış oldukları un kampanyasına destek vermelerini istedi.

Konuşmacılardan Yazar Şefik Sevim, Hz Muhammedin(S.A.V.) ailenin fıtrata en uygun yapı olduğunu ifade ettiğini söyledi. Sevim,"Aile bize emanet edilen en kutsal müesseselerden biridir. Bizim aile ve sahadaki görevlerimizi her zaman dengede tutmamız lazım. Mutlu bir aile için isabetli evlilik, değer ve kimlik merkezli bir aile kurmak lazım, ailedeki her fert varlığını tanıması lazım. Sosyal faaliyetlere ailemiz ile beraber katılmamız lazım. Aile arasında hikmetli iletişim önemlidir. Aynı zamanda akraba, dost ve sosyal çevremizdeki insanlarla irtibatı koparmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Panelde konuşan Prof. Dr. Şemsettin Dursun da İslam’ın çocukları olan Kürtler, Türkler, Araplar ve Farsların aynı dili konuştuklarını ve kelimelerinin özünde de İslam’ın olduğunu belirtti. Dursun, "Kürtler, Türkler Araplar ve Farslar aynı dili konuşuyor. Bunlar İslam’ın çocuklarıdır ve İslam ile bir ailedir. İnsan yaratılmışların en şereflisidir. Aileyi oluşturan insan sıradan bir varlık değildir. Aile su gibidir, su topluma hayat verir. Hayat geçmiş, an ve gelecektir. Gelecek ile ilgili olarak planlarımız olmalı. İnsan iki dünyalı olmalı, ebedi hayatı dikkate almak sorumluluğumuzun gereğidir. Ebedi hayatı kazanmanın yolu bu dünya hayatında Allah'ın yap dediğini yapmak, yapma dediğini yapmamaktır" dedi. Yaklaşık 2 saat süren panelin sonunda Batman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hakan Pamukçu ve Batman İl  Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından konuşmacılara teşekkür plaketleri verildi.

Konferansa Batman Sason ve diğer ilçelerden vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.  Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *