image

Fırat Ve Dicle'de Kuzu Yenmiyor Ama

Batman’da faaliyet yürüten Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der) organizesinde, 'Faruk-u Adil Hz. Ömer' temalı program düzenlendi. Programa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Bölgenin tanınmış alimleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Suriye Emevi Camii müezzinlerinden Hafız Şeyh Munir Abdulcevad’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını Sevgi-Der yönetimi adına Emin Uras yaptı. Açılış konuşmasının ardından Hz. Ömer'in hayatı ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra da Özlem Ajans Sanatçılarından Özcan Atsat, Mustafa Altuntop ve Selami Güneş, Hz. Ömer üzerine ezgi ve marşlar seslendirdiler. Peygamber Sevdalıları Platformuna üyesi Eğitimciler Cemiyeti’nden Eğitimci Emin Sütçü bir konuşma yaparak Hz. Ömer (r.a) hayatından kesitler sundu.

Program Sevgi-Der üyesi Latif Şahin’in seslendirdiği şiir dinletisiyle devam etti. Şiir dinletisinin ardından Kur’an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, Peygamber Efendimizin “Ashabım gökteki yıldızlar gibidir. Kim onlara tabi olursa kurtulur.” hadisi şerifini hatırlatarak konuşmasına başladı.

“Hz. Ömer halifeliği döneminde sırtında un çuvalı taşıyordu”

Şimşek, “Bu kıymetli ashaptan birisi de Hz. Ömer'dir. Her Müslüman fert için, her baba için, her davetçi için ve her büyük için Hz. Ömer’de güzel ders ve ibretler vardır. Hz. Ömer, İslam'ı önce hayatına yerleştiriyordu. İslam'ın emrini çocuklarına ve ev halkına söylerdi. Halifeliği döneminde sırtında un çuvalı veya bir ihtiyarın evinde temizlik yapardı. Hz. Ömer (r.a) bu şekilde bir liderdi.” ifadelerine yer verdi.

“Bugün Fırat ve Dicle Nehri önünde Müslümanların kanı akıyor”

Hz. Ömer'in fikri ve inancı topraklarımıza hakim olmadığı için Müslümanların kanının döküldüğüne dikkat çeken Şimşek, “Bugün bizler Hz. Ömer'i güzel okusaydık, tanısaydık, anlasaydık ve akrabalarımıza anlatsaydık  bu topraklarda kominizin ve sosyalizmin zihniyeti zerre kadar yeşermesi mümkün değildi. Eğer bu gün bu topraklarda, evlatlarımızın arasında batıl zihniyetler ilerlemişse iyi bilelim ki Hz. Ömer'i tanımamaktandır. Tabi Kur'an ve Sünneti tanımamaktandır. Hz. Ömer'in meşhur bir sözü var. 'Fırat veya Dicle nehrinin önünde bir kurt bir koyunu yerse bundan kendimi Allah'ın huzurunda mesul görürüm.' Bugün Hz. Ömer'in fikri ve inancı topraklarımıza hakim olmadığı için Fırat Nehri kenarında kurtlar, kuzu yemiyor. Bugün Fırat ve Dicle Nehri önünde Müslümanların kanı akıyor. Bugünkü büyüklerin adaletlerine bakın ve Hz. Ömer adaletine bakın.” şeklinde konuştu.

“Allah'a hamdolsun bugün bizim Ömerler de var”

Konuşmasının devamında Şimşek, Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın Hz. Ömer gibi davalarında sadık oldukları için şehit edildiklerini söyledi.

Son olarak Şimşek, şu ifadeleri kullandı: “Bin 400 yıl önce nasıl ki Hz. Ömer gibi cesaretle zulme ve şirke karşı başkaldırıyordular, küfür güçleri arasında hakkı ilan edip tün zorluklara rağmen haktan geri gitmiyorlardı; Allah'a hamdolsun bugün bizim Ömerler de var. Basına yansıdığı gibi zalim bir insan yakalandıktan sonra  Bingöl Karlıova'da Cengiz Tiryaki ve Fethi (Rodi) Yalçın nasıl şehit ettiğini itiraf etmiş. Katil itiraflarında 'kapılarına gittik. Davalarınızı bırakın, HÜDA PAR'dan ayrılın dedik. Yoksa sizi öldürürüz dedik.' demiştiler. İki şehit de 'elinizden ne geliyorsa yapın asla hak yol ve davayı bırakmayız' dediler. Bu topraklarda bir daha Hz. Ömer'in adaletini Kur'an ve Sünnetin hakim olmasını istiyorsak. Bu topraklarda kardeşlik, güzellik ve birliğin hakim olmasını istiyorsak ve Müslümanlar arasında fitnenin bitmesini istiyorsak bunların yolu budur. Her büyük, zamanının Ömer'i, her baba ailesinin Ömer'i ve her önder önderlik yaptıklarına Ömer olması gerekiyor.”

 

Program, Şimşek’in yaptığı dua ile son buldu. (İlhan Yıldız)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *