image

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesinin girişimleri ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emekliler için Batman Üniversitesi yolunda yapılan bin 472 konutta, anahtar teslimatından sonra birçok sorunun yaşanması vatandaşları çileden çıkardı.

"CAMİMİZDE İMAM YOK"

Birçok sorunları olduğunu dile getiren TOKİ sakinlerinden Şehmus Erce, "Okulumuza bir an önce öğretmen atamasının yapılması gerekir. Çocuklarımız okula gidemiyor. Camimizde imam yok. İmamın olmaması da büyük sıkıntıdır. Ezan okunmuyor, bize bir ezan sesi gelmiyor. Ayrıca ulaşımda sıkıntılar çekiyoruz. Araçlar TOKİ'nin içine girmiyor ve TOKİ girişinde duraklar yapılmamış. Duraklar yapılmasa en ufak bir yağışta perişan olacağız. Binalarımızın eksiklikleri de var. Eksiklikler giderilmiyor. Çoğu blokların asansörleri yapılmamış. Yaşlılar katlarına çıkamıyor." dedi.  

"BİDONLARLA 6. KATA SU TAŞIYORUM"

Eski zamanlardaki gibi su ihtiyaçlarını karşılamak için bidonlarla su taşıdıklarının dile getiren Emine Çelik, "15 gündür anahtar teslimatımız yapılmış. Evimizi buraya taşıdık. Su ve elektrik sıkıntımız var. Aşağıdan bidonlarla 6. kata su taşıyorum. Elektrik ve su sıkıntısından dolayı mağduruz." diye konuştu.

"BU ASIRDA ÇIRA VE MUMLARIN IŞIKLARIYLA MI HAYATIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

 

Yaklaşık 20 gündür anahtar teslimatının yapıldığını hatırlatan Bahattin Doğan ise şunları söyledi:"Buraya taşındık, ama suyumuz ve elektriğimiz yok. Bunlar bizler için çok büyük sorunlardır. Su ve elektrik ihtiyacımızı nereden karşılayacağız? Kışa giriyoruz, kış hazırlıkları adına bir şey de görünmüyor. Kaloriferlerin çalıştırılıp çalıştırılmayacağını da bilmiyoruz. En büyük sorunumuz elektrik ve suyun olmamasıdır ve TOKİ sakinleri olarak hepimiz mağduruz." İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *