image

 

 

Nusaybin (Nisêbîn) ilçesinde PKK’liler tarafından açılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile beraber binlerce aile evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

5 AYDIR ÇADIRDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR

Evlerini terk eden aliler başka şehirlerde kiralık ev tutarken bazıları da akrabaların yanına sığındı. Kiralık ev tutacak imkânları olmayan 13 aile ilçeye bağlı Bahçebaşı (Mahalle) köyü yakınlarında çadır kurdu. Çoluk çocuklarıyla yaklaşık 5 aydır çadırda yaşam mücadelesi veren bu aileler,  yetkililerden yardım bekliyor.

EVİMİZ YIKILDI, GİDECEK YERİMİZ YOK

Evlerinin Fırat Mahallesi’nde olduğunu ve şu an evlerinin tamamen yıkıldığını kaydeden aileler, gidecek bir yerleri olmadığı için çadırlarda yaşamaya ediyorlar.

“KİMSE BİZE YARDIM ETMEDİ”

Fırat Mahallesi’nde evlerinin yıkıldığını ve 2 engeli çocuğunun bulunduğunu dile getiren Şehriye Yakut, toz toprak içinde perişan bir halde olduklarını söyledi. Yakut, “Yaklaşık 5-6 aydır bu çadırlarda yaşıyoruz. Engeli çocuklarım var, kimse bize yardım etmedi. Evlerimiz yıkıldı, kiralık ev tutacak gücümüz olmadığı için mecburen bu çadırlarda yaşamak zorundayız. Çadırların içinde toz ve toprak içinde kalıyoruz. Banyomuz olmadığı için çocuklarımızı leğenlerde yıkıyoruz.” dedi. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *