image

 

Son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarının ve çatışmalı ortamın bölge ekonomisini olumsuz etkilediği gibi, bölge ile irtibatlı olan illeri de olumsuz yönde etkilediğini belirten Oto Galericiler Sitesi esnafı, geçtiğimiz yıllara oranla ikinci el araç alım satımlarının büyük bir oranda düştüğünü belirttiler.

Son 3-4 aydan bu yana çoğu zaman siftah yapamadan iş yerlerini kapattıklarını belirten Oto Galericiler Sitesi esnafı, otomobil alım ve satımlarının durma noktasına geldiğini ve son aylarda piyasanın çok durgun olduğunu dile getirdiler.

Sitesi esnafından Adnan Yaşar, ikinci el araç alım ve satımlarının durma noktasına geldiğini belirterek şunları söyledi: “Bölgedeki olaylar ve Suriye’deki savaş bizim işlerimizi olumsuz etkiledi. Piyasa durgun. Piyasada bir kriz var. Yaklaşık bir yıldır bu durgunluk devam ediyor. Daha öncede vardı. Fakat özellikle bu bir yıl içerisinde daha çok oldu. Yetkililerimiz sadece kendi çıkarlarına bakıyorlar. Bizim gibi esnafın hiç sorunlarını düşünmüyorlar.” diyerek dert yakındı.

Son zamanlarda artan şiddet olaylarının ve çatışmalı ortamın ardından bölgeden alım-satım yapamadıklarını belirten esnaf Mehmet Çoban, “Otomotiv piyasası son 3-4 aydır durgun durumda. Otomotivci olmayanı da araba alıp satıyor. Şu anda bizim işler gerçekten hiç yok ve cebimizden yiyoruz. Biz burada perişan durumdayız. Araba piyasası belli değil, adam kafasına göre araba alıp satıyor. 20 bin TL’lik arabaya 24 bin TL diyor. Devlet sürekli bizi incelemeye alıyor. Bizi incelemeye alacağına korsan otomotivcileri incelemeye alsınlar.” dedi. Abdullah Eşenbuğa

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *