image

İSLAM’IN SAVAŞ HUKUKUNDA TERÖR YOK

Bölgemizde ve İslam dünyasının birçok yerinde kadın, çocuk ve sivillere yönelik terör olaylarında artış var. Marksist örgütlerin yanı sıra İslami olduklarını söyleyen bazı örgütler de sivillere yönelik şiddet olaylarını gerçekleştiriyorlar. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Molla Enver Kılıçarslan, İslam’ın savaş hukukunda asla kadın, çocuk ve sivillere saldırı olmadığını, İslam’ın cihat ahlakının merhamet ve adalete dayalı olduğunu söyledi.

ZALİM VE TAĞUTLARLA CİHAD FARZ

İslam’ın zalim ve tağutlarla cihadı farz kıldığını belirten Kılıçarslan, “ Dinimiz yeryüzünde fitne, zulüm ve küfür kalmayıncaya kadar kâfir ve zalimlerle cihad etmemizi emrediyor. Zalim ve kâfirlere boyun eğmemizi yasaklıyor. Tüm beşeri düşünceler fitnedir. Hepsinde de zina, kumar, içki, faiz ve diğer kötülükler serbesttir. Müslümanların çok yönlü olarak onlarla mücadele etmesi lazım… Bu yüzden cihat en hayırlı amellerden biridir. Kesinlikle terk etmemek lazım… Zalimlere karşı mazlumları savunmak, adaletsizliklere karşı çıkmak İslam’ım emrettiği bir farizadır. Ancak İslam’da bir savaş hukuku var. Bir cihat ahlakı var. Kesinlikle bunun dışına çıkmamak gerekiyor.” Dedi.

Peygamberin ve ashabının tebliğ etmeden İnsanlarla savaşmadığını belirten Kılıçarslan, “ İlk Müslümanlar önce düşmanlarını aydınlatmaya çalışıyorlardı. Onları Allah’a davet ediyorlar, zulümden vazgeçmelerini istiyorlardı. Peygamberimiz sahabeleri savaşmaya gönderdiği zaman onlara sivillere zarar vermemeleri, kadın ve çocuklara dokunmamaları konusunda uyarıyordu. Teslim olanları, savaşmayan erkekleri, mabedlere sığınanları öldürmeyin diyordu.” İfadelerini kullandı.

ŞEHADET GETİRENİ ÖLDÜRMEK HARAMDIR

Bugün Müslümanların basit nedenlerle birbirlerini öldürdüklerini söyleyen Kılıçarslan, “ Kelime-i Şehadet getiren bir Müslüman’ı öldürmek haramdır. Savaşta esir düşen bir kafir bile kelime-i şehadet getirse öldürülmez. Kaldı ki bir Müslüman asla öldürülmez. Teslim olan veya esir düşen bir Müslüman’ı öldürmek, kadın ve çocukları öldürmek, sivil yerlere ve mabedlere saldırılar düzenlemek İslam dışıdır. Bu filer İslam dışıdır. Bu tür şeylerin İslam’la alakası yoktur. Bu bir tür terördür.” Dedi.

Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *