image

Piyasada satılan sahte ürünlere dikkat çeken aktarlar, vatandaşların sahte bitkisel ürünlerden zarar görmemesi için, takviye edici gıdalar konusunda internet ve televizyon programlarında sağlıkla ilgili beyanlar kullanılarak tanıtımı yapılan ürünlere itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

Bitkisel ürünlerin gıda takviyesi adı altında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ruhsat alınarak üretilip piyasaya sürüldüğünü ifade eden aktar Tuncer Tütüncüler, piyasada internet üzerinden sahte, merdiven altı denilen üretimlerin çok olduğunu belirterek, vatandaşların sahte bitkisel ürünlere karşı dikkatli olmasını istedi.

İnternet ve televizyon programlarında sağlıkla ilgili beyanlar kullanılarak tanıtımı yapılan ürünlere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Tütüncüler, “Ekranlarda bazı ürünlerle ilgili söylenen durumlar var. İşte şu ürün şuna, şu ürün buna yarıyor tarzında. Yalnız farklı kişilerin veya piyasada güvenilirliği test edilmiş kişiler orada lanse edilerek kendi ürünlerini satmak isteyen firmaları görüyoruz. Bu olaya biz kendimiz de karşıyız.” dedi.

Tütüncüler, “Orada gösterilen, kişilerin söylediği sözler ve piyasadaki güvenilirliği göz önüne alınarak kendi ürünleri o faydalı ürünlermiş gibi gösteriyorlar. Ama burada sorgulanması gereken ürünün içeriği nedir, ürünün kalitesi nedir, tanıtımını yaptığı ürün gerçekten kaliteli midir? Kimse aslında bu yönüne bakmıyor. Onun içinde vatandaşlarımızın buna dikkat etmesi gerekir. Ürünü aldığı yeri bilmesi, ürünün kalitesi, gıda konseyine uygunluğu ve Sağlık Bakanlığı’nın iznine uygun mu? İyi bir şekilde bakmalı ve aktardan da bunları görebilmelidir. Rastgele bir ürünü ister ekranda olsun, ister aktarda olsun ne olduğunu bilmediği bir ürünü almaması gerekir.” ifadelerini kullandı.

İnternet üzerinden özellikle belgesi olmayan firmalardan ürün alınmamasını tavsiye eden Tütüncüler, “Vatandaşlarımızdan bu ürünleri almamalarını tavsiye ediyoruz. Kapılarının yakınında aktar varsa onlardan alsınlar. İşte görüyoruz, bir ürün veriyorlar yanında üç ürün de hediye veriliyor, bu bize göre doğru değil. Vatandaşlarımız aldıkları sahte ürünlerle hiçbir fayda göremeyecekleri gibi, bununla birlikte eğer kapılarının önünde aktar varsa onlara danışarak ürünleri alsınlar.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *