image


2023-2024 Eğitim Öğretim yılının son gününde düzenlenen karne töreninde Filistinli çocuklar unutulmadı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bakırköy Halil Vedat Fıratlı İlkokulu'nda "Bu Yıl Filistin'de Hiçbir Çocuk Mezun Olamadı" başlığıyla düzenlenen karne töreninde Filistinli çocuklar için temsili karneler hazırlandı.
Hazırlanan karneler, Filistin bayrağı renklerini taşıyan yüzlerce balona bağlanarak bu sene karne alamayan Filistinli çocuklar anısına gökyüzüne uğurlandı.
Düzenlenen törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, " 2023-2024 Eğitim Öğretim yılımızın bugün son günü. Çocuklarımıza karne veriyoruz ama bugün farklı bir gün. Biz öğretmenler olarak hep çocuklarımıza karne verdik. Bugün de çocuklarımız tüm dünyaya bir karne veriyorlar. Büyüklerine karne veriyorlar. Diyorlar ki çocuklar ölmesin, kadınlar ölmesin, evler, okullar yıkılmasın. Bu dünyayı sevgi, barış ve kardeşlik katlasın. Aslında bugün çocuklarımız bize en kıymetli, en değerli dersi veriyor. Bakırköy'den, İstanbul'un orta yerinden tüm dünyaya haykırıyorlar. Ey İsrail! Çocukları öldürme, kadınları öldürme, hastaneleri bombalama, çocukların çığlıklarını bastırma, okullardan çocukların neşesi, cıvıltısı yükselsin. Anneler ağlamasın, ağlamasın. Bu dünya hepimize yeter." dedi.
Yentür, "Demek ki salt anlamda, bilimde, sanayide, teknolojide tek başına ileri gitmek yetmiyormuş. Adalet, merhamet, şefkat ve vicdan tüm insanlığın ortak dilidir, ortak heyecanıdır, ortak mesajıdır. O yüzden biz çocuklarımıza elbette bilimsel, teknolojik, ilmi noktada bütün yenilikleri, bütün gelişmeleri öğreteceğiz ama aynı zamanda empati kurabilmeyi, başkasının hakkına saygı duymayı, dünyadaki en kutsal şeyin insan hakları olduğunu ve hiçbir insanın bir insanı öldürme yetkisine ve hakkına sahip olmadığını öğretmek bizim en önemli görevimiz. Bu çocukların minik kalbi, minik yüreği, kocaman bir dünyayı kapladı ve bize umut oldu, ışık oldu. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her biri yürekten alkışlıyorum. İyi ki varsınız. Sizinle inşallah daha güzel bir dünya göreceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *