image

Di çarçoveya xebatên Îdareya Taybet a Batmanê ya ji bo xurtkirina binesaziya çûn û hatinê ya li herêmê, li gundê Behewê yê navçeya Gercûşê rêya nav gund bi dirêjahiya 700 metre û rêyên nû yên ku dê derbasî bax û zeviyan bibe hate çêkirin.

Bi van xebatên binesaziyê yên ku ji bo çûn û hatine şêniyên gundê Behewê bi ewletir û rehettir tên kirin, tê armanckirin ku xebatên çandiniyê bi awayekî bi bandor bidomînin.

Şêniyên gundê Behewê diyar dikin ku ew ji ber rêya nû ya ku tê çêkirin gelekî kêfxweş in û spasiya kesên ku keda wan di wê projeyê de heye kirin.


Dereli Köyüne 700 Metrelik Yol

Batman il özel idaresi tarafından Dereli köyüne 700 metre uzunluğunda yol yapıldı.

Batman İl Özel İdaresi’nin bölgedeki ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaları kapsamında Gercüş ilçesine bağlı Dereli köyünde 700 metre uzunluğunda köy içi yol ile birlikte bahçe ve tarlalara ulaşım sağlayacak yeni yollar inşa edildi.

Dereli köyü sakinlerinin daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanına kavuşması için gerçekleştirilen bu altyapı çalışmalarıyla birlikte, tarım faaliyetlerinin de daha verimli bir şekilde sürdürülmesi hedefleniyor.

Dereli köyü sakinleri yeni yapılacak yoldan dolayı çok memnun olduklarını belirterek projede emeği geçenlere teşekkür ettiler. MURAT ORHAN


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *