image

Li Batmanê zarokekî 11 salî pereyê bursa 4 mehan jibo bigihînin Xezzeyê teslîmî Umut Kerwanî kir.

Adin ê ku bi bexşîna pereyê bursa ku berhev kiriye ji bo zarokên mezlûm ên Xezzeyê bexşand û tevgereke mînak nîşan da, xwest ku zilma li Xezeyê di zûtirîn demê de bi dawî bibe.


Xwendekarê pola 5emîn Adin jî wiha got: "Min di îmtîhana bûrsê de derbas kir û pereyê 4 mehan da Umut Kerwanî jibo ku bişînin Filistînê. Daxwaza min ji Xwedê ew e ku zilma li Filistînê bi dawî bibe. Hêvîdar im ku siyonîst wenda bikin û Misliman bi ser bikevin.”

Bav Muhammed Şakir Adin diyar kir ku ew bi kurê xwe yê ku pereyê bursê daye Xezzeyê serbilind e û wiha got: "Beriya ku kurê min di îmtîhana bursê de derbas bike, wî li xwişk û birayên xwe yên Filistînî yên ku di bin zilmê de bûn dinêrt û her carê digot 'Heger hatina min bi xwe hebûya ez ê alîkariya birayên xwe yên Filistînî û zarokan bikim.' û bi vê biryara zarokê me ez hem wî û hem jî mamosteyên wî pîroz dikim."


Burs Parasını Gazze İçin Bağışladı

Batman'da 11 yaşındaki Muhammed İshak Adin, kazandığı 4 aylık burs parasını, siyonist işgal rejiminin soykırım ve katliamlar uyguladığı Gazze'ye ulaştırmak üzere Umut Kervanına bağışladı.

Biriktirdiği burs parasını Gazze'deki mazlum çocuklara bağışlayarak örnek bir davranışta bulunan Adin, Gazze'deki zulmün bir an önce son bulmasını istedi.

5'inci sınıf öğrencisi olan Adin, "Bursluluk sınavını kazandım ve 4 aylık paramı Filistin'e gönderilmesi için Umut Kervanına getirdim. Allah'tan dileğim Filistin'deki zulmün bir an önce bitmesidir. Siyonistler kaybeder ve Müslümanlar zafer kazanır inşallah. Umut Kervanına bağışladığım paranın inşallah Filistin'e ulaşmasını istiyorum." dedi.


Gazze'ye burs parasını bağışlayan oğluyla gurur duyduğunu söyleyen baba Muhammed Şakir Adin, "Çocuğum bursluluk sınavını kazanmadan önce zulüm altında olan Filistinli kardeşlerini düşünürdü ve her seferinde 'kendi gelirim olsaydı Filistinli kardeşlerime ve çocuklara yardım ederdim' diyordu. Bursluluk sınavını kazandıktan sonra 4 aylık bursluluk parasını onlara göndereceğini söyledi. Bir baba olarak çocuğumun bu kararı bizleri çok duygulandırdı ve mutlu etti. Hem kendisini hem de öğretmenlerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *