image

 DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 2016 yılında Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan TRC-3 Bölgesi’ne 30 milyon TL yatırım yapacaklarını söyledi.

 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Batman’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.2015 yılında yaptıkları ve 2016 yılında bölgeye yapacakları yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan DİKA Genel Sekreteri Altındağ, “2015 yılında bölgeye ajansımızın destekleriyle yaklaşık 160 milyonluk bir yatırım geldi. 2016 yılında öngördüğümüz rakam ise yatırımcılarla beraber 30 milyon TL’dir. Bu para Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan TRC-3 Bölgesi’ne yatırım olarak gelecek. Bu rakamın daha fazla olabilmesi için bakanlıklarla sürekli istişare halindeyiz. 4 il üzerinde sosyal, analiz içerikli, insan odaklı, sürdürülebilir ve dezavantajlı grupların istihdama yönelik nasıl topluma entegre olmasıyla ilgili ajansımızın burada ciddi bir aktör olması gerekiyor.” dedi.

BATMAN İÇİN ÇOK CİDDİ PROJELERİMİZ VAR

Batman ile ilgili yapacakları çalışmalar hakkında da bilgiler paylaşan Altındağ, şunları söyledi: “Batman için çok ciddi projelerimiz var. Hasankeyf’i gölgede bırakmayacak ama Hasankeyf’e en azından bir teselli olabilecek ekolojik köy projemiz var. Bölgemizde hemen hemen her tarla ve arazi de petrol çıkıyor. Toprakta kalan tortular hem arazinin kullanılmasını engelleyen bir durumdur hem de zehirlidir. Bunun toplumun en önemli katmanı olan çimento fabrikasında değerlendirilmesi, hem Batmanlılara bir gelir sağlayacak, hem de Batman’daki arazileri tekrardan temizleyip tarıma açılması için de ciddi bir ivme olacak projemiz var. Bir de Batman’ın genelinde büyük mesire alanlarını göremedik. Bunun la ilgili Batman Belediyesi ve Özel İdarenin iki projesini biz geçirdik. Biri 370 dönüm, diğeri 20 dönümün üzerinde çok özel alanlar olacak.”

 

Haber merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *