image

Batman Müftüsü Ahmet Durmuş, sitemize bu yılki hac çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Müftü Durmuş, “Türkiye geneliyle aynı anda Müftülüğümüzce hacı adaylarımıza hac seminerleri verildi. Hacılarımızı Nasıroğlu Külliyesine götürerek teorik, uygulamalı eğitimler vererek onları bilgilendirdik. Onları haccın nasıl yapılacağı, orada karşılaşılacak meşakkatler, zorluklar konusunda eğitmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.


HACILAR 4 VE 5 HAZİRAN GÜNLERİNDE İKİ KAFİLE ŞEKLİNDE UĞURLANACAKLAR

Önümüzdeki haziran ayının başında, 4 ve 5 Haziran günlerinde yaklaşık 400 hacı adayını kutsal topraklara yolcu edeceklerini vurgulayan Müftü Durmuş, “Şu anda da kafile başkanlarımız, din görevlerimiz birebir grubunda bulunan hacılarla irtibat halindeler. Onların çantaları olsun, eğitim materyalleri olsun, onların hepsini dağıttık. İnşallah ilimizden de hacılarımız yaklaşık bir ay sonra kutsal topraklara yolcu edilecekler. 4-5 Haziran’da onları inşallah uğurlayacağız.” Diye konuştu.

Hacı adaylarının kazasız belasız gidip gelmelerini temenni ettiklerini söyleyen Müftü Durmuş, “Vatandaşlarımızın salimen, ganimen, mebrur bir hac yaparak dönmelerini biz Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz, bekliyoruz, istiyoruz.” İfadelerini kullandı.


HAC MEŞAKKATLİ BİR İBADETTİR, SABIR İSTEYEN BİR İBADETTİR

Hac ibadetinin önemine de değinen Müftü Durmuş, “Tabii Hac konusu çok önemli bir konu. Ömürde bir sefer insana nasip olabilecek bir durumdur. Hac da meşakkatli bir ibadettir, sabır isteyen bir ibadettir. Ve hacımızı yaparken de hacımızı sıkıntıya sokacak, dumura uğratacak hal ve hareketlerden de kaçırmamız lazım. Bunu biz seminerlerde de anlattık. Sizin vasıtanızla da bütün hacı adaylarımıza biz burada aynı şeyi tekrarlıyoruz.” Dedi.

Tüm eksikliklerini tamamladıklarını, hazırlıklarını bitirdiklerini söyleyen Müftü Durmuş, hacı adaylarını kutsal topraklara, Peygamberin doğup büyüdüğü, yaşadığı beldelere göndermenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti. MUSTAFA KAYNAK 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *