image

Konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “07 Mayıs 2024 Salı günü, Batman'ın Kozluk İlçesi Samanyolu İlk/Ortaokulunda, bir öğrencinin velisi tarafından okul müdürümüz ve öğretmenlerimize yönelik kabul edilemez bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu çirkin saldırı sonucunda, öğretmenimiz yaralanmıştır. Eğitim camiamıza yapılan bu çirkin saldırı tüm topluma yapılmıştır. Eğitim-öğretim camiamızın temel taşı olan öğretmenlerimiz, geleceğimizi inşa eden mimarlardır. Onlar; bilgiyi ve ahlaki değerleri nesilden nesile aktaran, çocuklarımızı bilgili bireyler olarak yetiştiren kahramanlarımızdır. Onlar; sadece bilgiyi değil aynı zamanda sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü de öğrencilerimize aşılayan değerlerdir. Eğitim camiasına ve öğretmenlerimize saygı duymak, toplumsal bir sorumluluktur.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında “Öğretmenlerimiz, sınıfları adeta birer meşale gibi aydınlatarak, öğrencilerimize bilgi ve erdem ışığı sunarlar. Bu kutsal görevi yerine getirirken, ne yazık ki bazı duyarsız kişiler tarafından şiddete maruz kalmaktadırlar. Bu tür saldırılar sadece eğitim camiasına değil, tüm topluma zarar vermektedir. Eğitim ortamının huzuru bozulmakta, öğrenci ve öğretmen motivasyonu zedelenmektedir. Şiddetin gölgesinde eğitim faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi mümkün değildir.” denildi.

Açıklamada öğretmenlere geçmiş olsun dileklerini ileten İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Ayrıca, bu üzücü olay nedeniyle tüm eğitim çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bize emanet edilen öğrencilere özverili şekilde eğitim verilebilmesi için her zaman öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Toplumdan da bu konuda duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Unutmayalım ki, eğitimcilerimiz olmadan bir geleceğimiz olamaz.” ifadelerine yer verildi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *