image

Batman Eğitim bir sen şube sekreteri Zeyneddin Güler Samanyolu köyünde öğretmenlerin darp edilmesi olayı kınadığını belirten sert bir açıklama yaptı.

Zeynettin Güler yaptığı açıklamada “Batman Samanyolu ilkokulunda çalışan eğitimcilerimizin yaşadığı olaylar, sıradan olaylar değildir. Görmezden gelinerek geçiştirilecek olaylar hiç değildir. Ders saatinde okul güvenliğini tehdit, görevi başındaki devlet memurunun dokunulmazlığını ihlal eden, okul sınırları içerisinde ve görevi başındaki personele saldırarak eğitim öğretimi engelleyen şahıslar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.  Bu saldırıyı ve kamu çalışanlarına yönelik tüm şiddet eylemlerini kınıyor ve lanetliyoruz.” Diyerek darp olayını kınadı.


Okulların hastaneler gibi, vergi daireleri gibi, nüfus müdürlükleri gibi kamu hizmeti verilen yerler olduğunu belirten Güler, her birinde yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü okulların güvenliğinin, diğer kamu kurumlarının güvenliğinden çok daha önemli ve öncelikli olduğunu  okullara giriş çıkışın da, iş takibinin de, problem çözmenin de bir yolu ve yöntemi olması gerektiğini dile getirdi.

“Okullar kaba kuvvetle problem çözülecek yerler değildir. Eğitimciler her fırsatta kolayca itilip kakılacak, sahipsiz çalışanlar değildir. Hukuk sistemimiz, okul koridorunda işlediği cürmü örtbas etmek için kendisine önce başvuranların yanında değil; haklının, mazlumun, saldırıya uğrayanın yanında olmalıdır.” Diyen Zeyneddin Güler yetkililerin eğitim çalışanlarına sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Eğitimcilere yönelik şiddete sert tedbirler alınması gerektiğini belirten Güler “Bakanlığımız, öğretmene şiddet konusunda daha fazla yaptırımları gündeme getirmeli, bu olaylara yasal yollarla dur denilmeli ve öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için acil eylem planı hazırlanmalıdır. Şiddet vakalarında idari ve hukuki soruşturmaların bir an önce yapılması, ilgililer hakkında yaptırımlar uygulanması ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerinin arttırılması noktasında azami gayreti göstermelidir. Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenlerin mevcut haklarını koruyacak, kariyer basamaklarında hizmet süresini önceleyecek ve şiddet vakalarına son verecek bir şekilde revize edilmelidir. Eğitim Bir Sen Olarak Bu menfur olayın takipçisi olacağız. Olayın faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz." Dedi.

Konuşmasının sonunda dün İstanbul’da bir öğretmenin  ölümüyle sonuçlanan ve Batman Kozluk Samanyolu Ortaokulunda yaşanan darp olaylarının faillerini en şiddetli şekilde kınadıklarını belirten Güler eğitimcilerin daima yanında olduklarını belirtti. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *