image

 Batman Üniversitesi öğrenci topluluklarının ortaklaşa düzenlediği Kampüs İntifada’sın öğrenciler destek verdi.

Sekiz topluluk adına basın açıklamasını yapan Taha Demir, soykırımın dünya vicdanında sınıfta kaldığını söyledi.

Basın açıklamasında Demir, “Son altı ayı aşkın süredir İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği sistemli soykırım, insanlık tarihinin en kanlı vahşetlerinden biri olarak devam ediyor. Binlerce çocuk ve kadının öldürüldüğü, hastanelerin hedef alındığı ve yeni doğmuş bebeklerin bile vahşice katledildiği bu acımasız saldırılara karşı dünya genelinde tepkiler yükseliyor.” dedi.


“Kampüs İntifadası Başladı”

Demir, “ABD'deki seçkin üniversitelerde öğrenci ve akademisyenler, İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı onurlu bir direniş başlattı. "Kampüs İntifadası" olarak adlandırılan bu eylemler, ABD'nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerindeki seçkin üniversitelere yayılarak küresel bir tepki haline dönüştü.”diye konuştu.



“Batman Üniversitesinden İlan Ediyoruz”

Açıklamanın devamında Demir, “Batı Ülkelerinin Tutumuna karşılık ilan ediyoruz. Bizler Filistin, Gazze halkının yanındayız.

Özellikle ABD ve Almanya'nın şiddetle karşılık verdiği görülüyor. Batı ülkelerinin, kendi içlerindeki insan hakları ve demokrasi savunuculuğu ile dış politikaları arasındaki çelişki büyük tepki çekiyor.” dedi.

Ancak, yaşananlar Batı'nın ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koyarken, insanlık onurunun galip geleceği ve Siyonist vahşetin son bulacağı umuduyla, dünya genelindeki tepkilerin artarak devam etmesi bekleniyor.


Basın açıklamasının ardından öğrenciler oturma eylemine başladı. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *