image

TBMM Genel Kurulunda CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ın, “Bin dört yüz senedir zalimliğe ve zulme devam ediyorsunuz.” diyerek 1400 yıl önce dünyanın kendisiyle müşerref olduğu İslam dinine hakaret etmesine sert tepki gösteren HÜDAPAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir’e  “TBMM’de Hüda-Par'ın temsilcisi kalkmış CHP’ye aklınca hakaret etmeye yelteniyor. Senin aklın da, gücün de 101 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’ne laf etme cüretini sana vermez, haddini bil!” diye CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’a cevap HÜDAPAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’dan geldi.

Ramanlı Chpnin İslama Müslümanlara hakaret etme cüretinde bulunamayacağını belirterek “Kurulduğu günden bugüne halka zulmeden, adı katliamlar, diktatörlükler, yolsuzluklar, parti içi tacizler ve komplolarla anılan bir parti 100 yıllık olsa ne olur 1000 yıllık olsa ne olur. 101 yıllık partinizde olsa olsa okey oynarsınız onda da taş çalmadan birbirinizi yenemezsiniz. Asıl sizin aklınız da gücünüz de şerefiniz de tertemiz siyaset yapan HÜDA PAR'a laf söyleme cüretine yetmez." diyerek İslam'a düşmanlık yapan Chplilere tepki gösterdi.

 

HÜDAPAR – CHP ATIŞMASI NASIL BAŞLADI?

TBMM’de gündem dışı söz alan  CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan konuşmasında “Bin dört yüz senedir zalime ve zulme devam ediyorsunuz.” diyerek İslam’a hakaret etmeye çalıştı.

CHPli vekilin İslama hakaretine tepki HÜDAPAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir’den geldi. Mecliste söz alan Şahzade Demir: “% 99'u Müslüman olan bir ülkenin Meclisinde bu milletin vekili olduğunu iddia eden bir kişinin Meclis kürsüsünden İslam dinine ve bin dört yüz yıldan beri gelmiş geçmiş bütün Müslümanlara hakaret etmeye hakkı da yetkisi de haddi de yoktur. Söz konusu vekilin bu kürsüden bütün Müslümanlardan özür dilemesi gerekir. Aksi hâlde, Meclis bugün çalışmamalıdır. Siyaset ayrı şeydir, kürsüden inanç ve değerlere hakaret etmek apayrı bir şey. CHP, ilk günden beri, siyaseti Müslümanların değerlerine saldırmak olarak görmektedir. CHP'yi bu siyaset anlayışını terk etmeye davet ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum” diyerek CHPlileri özür dilemeye davet etti.

CHPliler bu çirkin ifadelerinden dolayı özür dilemek yerine HÜDAPAR’a sataşmaya davet ettiler.

Bu sataşmalar üzerine tekrar söz hakkı alan HÜDAPAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir:

“Şimdi, partimiz hakkında yine iftira, bir karalama söz konusu oldu. CHP'nin Grup Başkan Vekili, siyaseti, kendileri gibi düşünmeyen başka partilere had bildirmek olarak algılıyorlar. Biz iftira atmıyoruz; burada 85 milyon insanın gözü önünde İslam'a bir hakaret yapıldı, altını çizmeye çalıştığım husus budur. HÜDA PAR, 2012 yılında kurulmuş, tertemiz siyaset yapan, dürüst ve adil hareket eden bir parti. Bundan sonraki süreçte de toplumumuzun, halkımızın kadim kültürüne, değerlerine, inancına kim saldırırsa Allah'ın izniyle karşılarında HÜDA PAR'ı bulacaktır, CHP'nin de buna alışması lazım.” Diyerek HÜDAPAR’ın asla İslama Müslümanlara hakarete izin vermeyeceğini belirtti.  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *