image

Basınla buluşmasında belediyenin yeni yönetiminin afişlerle eski yönetiminin 3 buçuk milyar borcu olduğunu ilan etmesine tepki gösteren Vali Canalp, bunun boş iddialar olduğunu söyledi.

Vali Canalp açıklamasının devamında, “Geçen günlerde de söyledim, bir daha da söylüyorum: Afişler falan asıyorlar, hepsi hikâye! öyle bir şey yok! Batman Belediyesi'nin üç buçuk milyardan fazla borcu varmış. Öyle bir şey yok. Onlar borç değil. Yani belediyenin 2024, 2025, 2026 yıllarında devam eden yatırımlarını, giderlerini borç diye söylemek borcu balon yapmaktır, borcu şişirmektir. Öyle borç olmaz.” İfadelerini kullandı.


 BİR HAFTADA BORCA % 50 ZAM YAPILIR MI?

Geleceğe yönelik yatırımlara borç dediklerini vurgulayan Vali Canalp, “Eğer geleceğe yönelik yatırımlara borç diyorsanız, geçmişte yaptığınız yatırımlar da borçtur, borç ödemektir. Öyle midir? Biz hiç öyle demedik. Öyle bir şey olur mu? Geçmişte yapmış olduğumuz yatırım yatırımdır gelecekte yapacağımız İşler de yatırımdır, boş değildir. Yatırımı boş diye söylemek sadece borcu şişirmek için, borcu balon haline getirmek için verilenle uğraştır. Ben size çok mantıksız bir şey söyleyeyim. Belediyenin meclisinde toplantı vardı, denildi ki belediye başkanımız kayyumdan 2 milyar lira borç ister herhalde. Bir hafta sonra borç 3 milyar lira dediler. Ya Allah'tan korkunun be, bir haftada borca %50 zam yapılır mı? Ne oldu Bir hafta önce 2 milyar lira borç bir hafta sonra niye üç buçuk milyar oldu? Bir haftada ne oldu ne değişti. Bir haftadır üstelik şişirdiler. 2 milyar lira da yanlış öyle de bir borç yok.” Dedi.

5 MİLYAR LİRAYI AŞKIN BÜTÇENİZ VAR, BUNU BATMAN İÇİN BATMANLILAR İÇİN HARCAMAKLA MÜKELLEFSİNİZ

Yerel basına desteğin kesilmesiyle ilgili de konuşan Vali Canalp, “Şimdi yerel basına desteği keseceğiz falan diyorlar. Burada bir örgü var, ben bunu kaygı verici buluyorum. Neden, her ay 400 milyon lira gelirimiz var, bunu Batman için, Batmanlılar için harcamakla mükellefsiniz. 5 milyar lirayı aşkın bütçeniz var bunu Batman için Batmanlılar için harcamakla mükellefsiniz. Eğer siz bunu olmayan borcu borç diye söylerseniz 2026 yılında yapılacak yatırımı bile bugünden borç diye yazıyorsanız kafanızın arka planında başka bir şey çalışıyor demektir. Burada bir kılıf örülüyor. Bu kadar elde edilecek gelirlerin başka bir amaca yönelik kullanılması için gerekçe olamaz. Bu paraların hepsi Batman için ve Batmanlılar için harcanmak zorundadır.” İfadelerini kullandı.

BÖYLE AFİŞ YAPMAK, BASTIRMAK ŞİRRETLİKTİR VE ÇİRKEFLİKTİR

Afiş basmanın şirretlik olduğunu söyleyen Vali Canalp, “Net bir şekilde söylüyorum böyle afiş yapmak bastırmak şirretliktir ve çirkefliktir, başka bir şey değildir. Paramız çoktur, kaynağımız çoktur, eğer bu parayı kaynağı Batman için harcamak isterseniz harca harca bitmeyecek bir paradır. Ama bunu sosyal belediyecilik için harcarsanız, fakir fukara için harcarsanız, her gün 45 tane ekmeği fakir fukaraya verirseniz, her gün 3 çeşit sıcak yemeyi fakirlerin evine götürüp teslim ederseniz bunu da her gün yaparsanız sizin bütçeniz de zaten bereketlenir. Bunların hepsini devam ettirmek gerekiyor.” Dedi.  MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *