image

 

İŞKUR, TPAO’ya dışarıdan eleman başvurusunu kabul konusunda gelen yoğun tepkilere cevap verdi. İŞKUR, gelen tepkilerin yanlış bilgi ve bilgilendirmeden kaynaklandığını iddia etti.

TPAO’ya işçi alımı konusunda gelen yoğun tepki üzerine bir basın açıklaması yayınlayan İŞKUR Batman Şubesi, “Öncelikle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından istihdam edilecek olan eleman sayısı, bazı basın kuruluşları tarafından ifade edildiği gibi 82 kişi değil 10 meslekte toplam 62 kişidir. Bu meslekler ve kontenjanları ise; Ekip Makinisti-Petrol1, Elektrikçi (Genel)1, Kimya Laboratuvarı Görevlisi1, Elektrikçi (Genel)10, Kule Operatörü-Petrol13, Harita Teknisyeni1, Bilgi İşlem Destek Elemanı1, Petrol-Gaz Üretim Operatörü            23, Diğer Sondajcılar Ve İlgili İşçiler 6 ve Sondaj İşçisi 5 kişi şeklindedir. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. Maddesi gereği; Kamu Kurum ve Kuruluşları işçi ihtiyaçlarını, iş kolu, meslek pozisyonu, öğrenim, iş tecrübesi, ücret, sosyal yardımlar gibi ayrıntılarla yazılı veya elektronik ortamda işçinin çalıştırılacağı işyerinin bulunduğu yerdeki İŞKUR İl Müdürlüğü veya Şube Müdürlüğünden talep etmek ve gönderilenler arasından karşılamak zorundadır.Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğünde yapılan alım bu şekilde gerçekleştirilmiştir.” İfadelerini kullandı.

ADRES TESBİTİ İŞİMİZ DEĞİL

Batman doğumlu olmayanların başvuru listesinde bulunmasını değerlendiren İŞKUR, “Burada Batmanlı hemşerilerimizin itiraz ettikleri husus başvuru listelerinde olan kişilerin Batman doğumlu olmamasıdır. Fakat yapılan talep ve ilgili Yönetmeliğin 9. Maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen;“Talebin ilanından itibaren, adaylara en az on günlük başvuru süresi tanınır. Kamu kurum ve kuruluşlarının işgücü taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınır.” gereğince başvurular alınmıştır. İl Müdürlüğümüz tarafından KPSS Puan sıralaması esas alınarak talep sayısının üç katı olarak belirlenen listede şahısların doğum yeri değil Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınmıştır. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğünce İl Müdürlüğümüze açılan açık iş taleplerine başvuruda bulunanların ikametgâhlarının hangi tarih itibariyle Batman Nüfus Müdürlüğüne getirildiği tespiti ise İl Müdürlüğümüzün görevleri arasında değildir.” Dedi.

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *